"Yapı Bilgi Modellemesi Konferansı / Building Information Modeling (BIM) Conference"



Dünya çapında belli başlı şehirlerde düzenleyeceği konferanslar yoluyla yatırım, inşaat ve tasarım alanlarında çağdaş yenilikleri sunmayı amaçlayan Turner Innovation Series, Türkiye'deki ilk konferansını, Pro^ge işbirliğinde 10-11 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul, Swissotel'de gerçekleştiriyor. "Building Information Modeling – BIM" (Yapı Bilgi Modellemesi) başlıklı konferansın; tasarım, inşaat ve yatırım sektörü için yeni ufuklar açması bekleniyor.

Görsel ve merkezi bir bilgi veri tabanı olan BIM, işin tasarım süreci, inşaat öncesi, inşaat süreci ve inşaat sonrası işlemlerinin tümünü kapsarken; bilgiyi 3 boyutlu modellere yansıtarak tasarımcılar, inşaatçılar ve yatırımcılar arasında bir ‘işbirliği platformu’ oluşmasını sağlıyor.

Konferansta, konuşmacıların BIM’in Tasarım Görselliği, Model Bazlı Keşif, Model Bazlı Yönetmelik Kontrolü, Enerji Analizi, Yapılabilirlik Analizi, Lojistik Planlama, İş Programı Görselliği, Uyuşmazlık Tespiti, Görsel ‘As Built’ Oluşturma, Lazer Tarama ve Model Bazlı Yerleşim uygulamaları hakkında yapacakları sunumlar tasarım, inşaat ve yatırım sektörü açısından önem taşıyor.

Mimarlar, mühendisler, yatırımcılar, müteahhitler ve eğitmenlerin katılımını bekleyen BIM Konferansı, tekrar eden birer günlük aynı programla 10 ve 11 Mayıs günlerinde yapılacak.

İngilizce – Türkçe simultane tercümenin yapılacağı konferansa illişkin ayrıntılı bilgi ve kayıt için tıklayınız.