Yapı Denetim Sistemi’nde Yeni Dönem



Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından meclis salonunda düzenlenen panele Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Yapı Denetim Daire Başkanı Tuna Acar, Ankara yapı denetim firmalarının büyük çoğunluğu, proje müellifleri ve İlçe belediyelerden yetkilile katılım gösterdi.

Tanıdık denetçi dönemi bitti
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yapı denetim modeline göre artık müteahhitler, inşaatları denetleyip yapı denetim firmalarını kendi seçemeyecek.

Panelin açılışında konuşan Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, yeni düzenlemeyle inşaat sektöründe tanıdık denetçi dönemine son verileceğini söyledi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

“Sektördeki belirsizliğe son verildi”
Şahin, “18 yıldır yapı denetim firmaları, denetleyeceği inşaatlara giderek ‘sizi denetlemek istiyorum’ diyerek iş istiyordu. Böyle bir mekanizmanın sağlıklı sonuçlar doğurması mümkün değildi. Ama yürürlüğe giren yeni yapı denetim kanunu ile sektördeki bu belirsizliğe son verildi. Böylelikle bağımsız, sağlıklı ve kaliteli bir denetim sağlanmış olacak” diye konuştu.

Konuşma yapan diğer isimlerden Yapı işleri Genel Müdürlüğü Denetim Şube Müdürü Ercan Gültekin ve Yapı işleri Genel Müdürlüğü Lab Belge Denetleme Şube Müdürü İrşade Aydoğdu Gürbüz ise konu hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verip katılımcıların sorularına cevap verdi.