YAPI Dergisi MAYIS Sayısı Raflarda



Bir Eğitim Binasının Dönüşümü

Meltem Aksoy, Pelin Dursun Çebi’nin İTÜ Ayazağa Kampusu içindeki projesi, tasarlama aşamasından başlayarak üç temel değişiklikle karşılaşmış: “yer, büyüklük ve işlev”. Bu değişikliklerin dikkat çekici tarafı oluştuğu zaman diliminin, yapının ömrü ile kıyaslandığında oldukça kısa oluşu.

Moesgaard Müzesi

Henning Larsen Architects’in Danimarkada yer alan tasarımı, çim, yosun ve rengarenk çiçeklerle kaplı eğimli çatısıyla, denizden dahi algılanabilen bir anıtsallığı sahip.

CASA-PORT, Kazablanka Yeni Tren İstasyonu

AREP’in projesinde kullanılan malzemeler ve aydınlatma biçimi Kazablanka’nın modern mimarlığını yansıtırken, geometrik desenler, aydınlatma tasarımı, basit ve seçkin malzeme kullanımı, Fas’ın geleneksel mimarlığından esinlenmiş.

10 Karaköy Butik Otel

Metex Design Group’un tasarladığı 10 Karaköy Butik Otel, 19. yy ikinci çeyreğinde Eminönü ve Galata bölgesinde önem kazanan Büro Hanlarının günümüze kalan başarılı örneklerinden.

Neuss Köprüsü

Ercan Ağırbaş ve Eckehard Wienstroer’in tasarladığı Almanya’daki Neuss Köprüsü, 250 ton ağırlığındaki çelik konstrüksiyon oluşturuyor. Transit mekânı telaş ve hızın yavaşlatıldığı bir yere dönüşüyor.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Türk ve İslam Eserleri Müzesi, kuruluşunun 100. yıldönümünde, çağdaş müzecilik anlayışı ile Tasarımhane tarafından yeniden düzenlenerek 13 asırlık İslam medeniyetinin görkemini gözler önüne seren zengin koleksiyonu ve doyurucu içeriğiyle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Yataş Enza Home İSMOB 2015 Fuar Standı

YERce Mimarlık’ın tasarımı  “yoğun” ve “ağır”a karşı “seyreltik” ve “hafif” bir yapı, “köşeli”ye karşı “organik” bir form ve “kapalı”ya karşı “açık” bir cephe önerileriyle oluşmuş.

Bristol Tarihi Kıyı Bölgesi Peyzaj Tasarımı

Grant Associates, eski rıhtımların ve endüstriyel tesislerin bulunduğu sanayi bölgesini, bir dizi sokak ve kıyı yürüyüş yolundan oluşan açık bir kamusal alana dönüştürmüş.

Ayrıca;

-    Kapalı Maraş Üzerine Kentsel Yaşam Senaryoları;  Uğur Ulaş Dağlı, Resmiye Alpar Atun, Kağan Günçe
-    Brisbane Kenti ve Howard Smith Rıhtımı Arasında Bir Arayüz: ISoCaRP Genç Plancılar Atölyesi; Zeynep Günay
-    Günümüz Tasarım Stüdyolarında Uygulanan Eğitim Yöntemleri ve Atölyenin Mekânsal Kurgusuna Etkisi; Umut Tuğlu Karslı, Serpil Özker
-    Okulöncesi Eğitim Sürecinde Dış Mekân Kullanımı; B. Ece Şahin, Neslihan Dostoğlu
-    Çocuk Oyun Alanlarını Tasarlamak: Zorlu Center Çocuk Parkı Örneği; Pınar Öktem Erkartal
-    Göz’de Fırtına; Gülseli İnal

YAPI Mayıs sayısında...