YAPI Dergisi 'Yapıda Ürün' Ekiyle Raflarda



YAPI Dergisi’nin Ekim sayısıyla birlikte özel bir malzeme, ürün ve uygulama eki veriliyor. Ekin içeriğinde, yapı sektörünün farklı alanlarında uygulanan ürün ve malzemelere ilişkin bilgilere yer veriliyor. İnşaat iskelesinden ahşap yapı sistemlerine, dekoratif cephe kaplamalarından yer karolarına onlarca ürün ekte yer alıyor.

Güncel Dosya: Adalar’a Yeni Planlar

İstanbul’un Adalar’ı (Yassıada ve Sivriada) ile Çanakkale’nin Bozcaada’sı hakkında son aylarda önemli kararlar alınıyor. Merkezden alınan bu kararların adaların mevcut durumuna etkisi ve gelecekte nasıl bir değişime yol açacağını araştıran dosyayı Aysun Koca hazırladı.

“UN City”

Yapı fiziksel olarak dünyanın her yönüne uzanırken, ortasındaki heykelsi merdiven kurumun amaçladığı küresel diyaloğu simgeliyor. Danimarka’nın Kopenhag kentinde yer alan yapının tasarımı 3XN’e ait.

Belfort Tren İstasyonu

AREP’in tasarladığı istasyon yapısı, özellikle güneyde ana girişin üstünü örten çatısı, merkezi platforma doğru uzayan geniş yolcu salonu ve trapezoid (ikizkenar yamuk) formuyla dikkat çekiyor. Yapı, Fransa’nın Meroux kentinde yer alıyor

TOBB ETÜ Teknoloji Merkezi

Teraslarla çevrelenen avlu, yapının hemen her yerinden algılanıyor. Avlu-iç bahçe cephesinin tümüyle saydam oluşu da bütün mekânların birbirleri ile görsel ilişkilerini güçlendiriyor. Ankara’daki yapının tasarımı A Tasarım Mimarlık, Ali Osman Öztürk’e ait.

Şişecam Ar-Ge Merkezi

Gebze, Kocaeli’deki Ar-Ge Merkezi, Boran Ekinci Mimarlık Ltd. Şti ile Erbuğ Mimarlık Ltd. Şti.’nin ortak tasarımı. Yapı, ortada yemekhane ve atölye mekânlarının açıldığı yeşil bir avluyla periferik bir yerleşim sunuyor. Bu avlulu yerleşim yapının ışık kalitesini artırırken yarı-özel bir açık alanının oluşmasını sağlıyor.

Annie Aime Butik

Esnek ve açık, sergi ya da benzeri etkinlikler için kolayca dönüştürülebilecek bir mekân ortaya koyan tasarım, katmanlı bir yapıya sahip, cesur bir iç mekân olarak tanımlanabilir. Tongtong’un tasarladığı butik Kanada’nın Toronto kentinde yer alıyor.  

Modern ve Kurumsal Bir Büro

mimaristudio’nun yaptığı tasarımda ana çıkış noktası, çalışanların pozisyonları arasında mekân hiyerarşisi olmayan, modern ve vizyoner bir çehreye sahip, mekân içerisinde çalışan kişiyi olumlu olarak motive eden bir içmimari kurgu sağlamak.

Işık Bulutu “Cloud”

“Cloud”, evlerde kullanılan ampul ve iplerini, merak uyandıran ve işbirliğini teşvik eden bir tasarımda bir araya getirmiş. Projenin tasarımı Wayne Garrett ve Caitlind Brown’a ait.

The Hive Worcester Kütüphanesi

Tasarımda, konuklar için çekici, sıradışı, yüksek kaliteli bir peyzaj oluşturulurken, sürdürülebilirlik ve teknolojik yenilik gibi çağdaş temaları da öne çıkaran bir mekân yaratmak amaçlanmış. Peyzaj tasarımı Grant Associates’e ait olan proje, İngiltere’nin Worcester kentinde yer alıyor.  

Ayrıca;

-    Camdan Yansımalar; Tim Macfarlane ile Söyleşi
-    Parasiopolis - “Cennet Şehrin” Mutsuzluk Bölgeleri; Zeynep Günay
-    Direniş Sanatları ve Mimarlığı-1; Şengül Öymen Gür
-    Akıllı Mutfaklar için Moleküler Deneyimler; Koz Susani Design
-    İşlev Değişikliğinin Alsancak Levanten Evleri Üzerindeki Etkileri; Elvin Boduroğlu, Aylin Gazi
-    Hangisinden Söz Ediyorum?; Zeliha Burtek

YAPI Ekim sayısında...

Yapı Dergisi'ni satın almak ya da dergiye abone olmak için tıklayınız