YAPI Dergisi'nin EYLÜL Sayısı Raflarda



Olaylar-Yorumlar

Doğan Hasol’un, derginin Eylül sayısındaki “Olaylar-Yorumlar” başlığı altında; “Çamlıca’ya Cami için Açılan Yarışma”, “Üniversitelerimiz...” ve “Rektör Böyle Seçilmez” başlıklı yazılarına yer veriliyor.

Voestalpine Finans ve Satış Merkezi

Voest çelik şirketinin Linz kentindeki yeni satış ve finans bürosunun, hareketli, bir yay çizen kütlesi açılı bir biçimde kesilerek, gelip geçen herkesin dikkatini çekebilecek filigranlı altın bir cephe meydana getiriyor. Binanın mimari tasarımı Dietmar Feichtinger Arch.’a ait.

Buyaka Alışveriş Merkezi

Mimari tasarımını URAS X DİLEKCİ’nin yaptığı, iki büyük ada üzerinde geliştirilen projenin, bir tarafı büro, konut, spor alanlarından oluşurken, öteki adada ise alışveriş merkezi, büro yapılanması görülüyor.

Altın Oranın Rönesansı

Ağırbaş / Wienstroer Architektur & Stadtplanung’un tasarladığı ve Alman Çelik Ödülü’ne değer görülen köprü Leverkusen-Opladen, Almanya’da yer alıyor. Köprünün ana gövdesini oluşturan hava şartlarına uyumlu kırmızı renkli çelik, doğanın doğal yeşil rengine karşı nehrin her iki yanında uzanıyor.

Abdullah Gül Üniversitesi Yerleşkesi

Alişan Çırakoğlu ve Ilgın Avcı’nın tasarladığı AGÜ yapılarının her birinin nitelikli mimari ürünler olması ve bir araya geldiklerinde özgün karaktere sahip bir yerleşim tanımlamaları tasarımın temel prensiplerinden biri olmuş.

Yeşil İklim Fonu (GCF) Binası

Eğrisel biçimleri, aydınlık mekânları, çatı bahçeleri ve büyük gömülü restoranıyla üç katlı yapı, enerji verimliliği açısından sıfır enerjili yapı olma özelliğini taşıyor. Yeşil İklim Fonu projesi LAVA’ya ait.

Bir Tasarım Stüdyosu

Ellivo Architects, hem çalışanlar hem de işverenler için davetkâr olacak ve çalışma biçimini dışa vuran bir tasarım üzerinde yoğunlaşmışlar. Bütün mekânı kullanıma açmak, bütün çalışmaların ve yapıya ait işlevlerin göz önüne çıkmasını beraberinde getirmiş.

Ayrıca;

- Yapay Aydınlatma-Vitrin İşlevi İlişkisi; Hamide Temel, Erkan Aydıntan
- Çift Cidarlı Cephe Sistemlerinin İncelenmesi; Tuğba İnan, Tahsin Başaran
- Tasarım ve Yapımda Kullanılan Teknolojiler Bağlamında Walt Disney Konser Binası; Aslıhan Şenel Solmaz
- Kerem Ozan Bayraktar’ın Çalışmalarında Eşleme ve İlişkisellik; Yağız Özgen

YAPI Eylül sayısında...