Yapı Dergisi’nin Temmuz Sayısı Çıktı



“Bülent Özer Anısına”

40 yılı aşkın bir süre boyunca YAPI Dergisi yayın kurulu üyeliğini yürüten Prof. Dr. Y. Müh. (Mimar) Bülent Özer 7 Haziran 2016 tarihinde yaşama veda etmişti. Ölüm yıldönümünde Özer'i anmak üzere Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde bir araya gelen dostları, meslektaşları ve çalışma arkadaşlarının toplantıda dile getirdikleri duygu ve düşünceleri, derginin bu sayısında okuyabilirsiniz. 

EXPO 2016 Antalya Expo Kulesi

1.100.000 m2’lik Antalya Expo alanının ana girişi ile ilişkili olarak konumlandırılan Nita Architects tasarımı Antalya Expo Kulesi, girişte ziyaretçileri karşılıyor.

“Öğretmen Köyü” Projesi

Richard Meier & Partners Architects’in tasarladığı ABD, New Jersey’deki proje, 123 birimlik sosyal konut, üç sözleşmeli okul, çocuk eğitim merkezi ile orta ve küçük ölçekli ticaret birimlerini içeriyor.

Wuzhen Sağlık Parkı

Büyük bir avlu içinde, gölün çevresindeki iki-üç katlı avlulu evleriyle proje, bölgenin “su kenti” temasına uygun bir düzenlemeye sahip. Çin’in Şanghay kentindeki projeyi GMP tasarlamış.

Estrade Evi

Hareketli hacimlerin aşamalı ve üst üste gelen düzeni, araziyi kucaklayan çok sayıda terası oluşturuyor. Bu yerleşim, mimari ile vahşi peyzaj arasında zengin bir diyalog yaratmış. Kanada’nın Quebec kentinde yer alan projenin tasarımı MU Architecture’a ait.

İsviçre Evi Pavyonu

Dellekamp Arquitectos’un tasarladığı pavyon, Meksika’da ahşap kullanımını teşvik etmek üzere sertifikalı çam ve metal birleştirme öğelerinden oluşan modüller halinde tasarlanmış. Bu modüller, strüktürün kurulum ve sökümünü kolaylaştıran üçgenlerden oluşuyor.

İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy 2 Yerleşkesi

İstanbul Kültür Üniversitesi, hem zaman içinde artan bölüm ve öğrenci sayılarının yarattığı mekânsal gereksinimleri karşılayabilmek hem de öğrencilere daha nitelikli bir kampus yaşam ortamı sunabilmek amacıyla yeni bir kampusun planlanmasına karar vermiş. Yeni projenin tasarımı Ayhan Usta, Gülay Usta, Erhan Karakoç ve Ali Kemal Şeremet’e ait.

Recordati Bürosu

Boytorun Architects’in tasarımında, yönetici odaları ve toplantı odalarında saydam bölücülerin kullanılmasının yanı sıra büro düzeneğindeki çalışma alanlarıyla birlikte açık çalışma alanlarına da yer verilerek projeye ferahlık kazandırılmış.

Ayrıca;

- Yüksek Binalarda Performatif Tasarım: Şanghay Kulesi Örneği; Tamraz Kazimov, Semra Arslan Selçuk, Hüseyin Emre Ilgın

- İstanbul Modern’den Fahrelnissa Zeid Seçkisi

yazıları da Yapı Temmuz sayısında...

Reklam Goruntulenme Bolumu