Yapı Dünyası'nın 2009 Buluşmaları; Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2009 Fuarları Başlıyor



Türk yapı sektörünün uluslararası buluşma noktası haline gelen Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarları 2009 yılında da İstanbul, Ankara ve İzmir’de sektöre ilişkin tüm yenilikleri takipçileriyle buluşturmaya devam edecek.

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarları yerli yabancı, yapı sektörüne yön veren tüm firmaları 32 yıldır bir araya getiriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilen Fuarlar, sektördeki yenilikleri yatırımcı kuruluşların ayağına götürürken, yapı sektöründeki üreticiler ile yapı profesyonelleri arasında önemli bir platform oluşturuyor, köprü görevi görüyor. YEM, sektördeki 40 yılı aşkın profesyonel deneyimiyle Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2009 Fuarları’nda bu yıl da en yeni ürün, teknoloji ve hizmetleri bir araya getirmeye devam edecek. Yapı sektörüne dair her türlü malzemenin sergilendiği Yapı Fuarları’nda, son yıllarda öne çıkan ince yapı ve dekorasyon malzemeleri 2009 yılında da önemli bir yer tutacak.

Her yıl büyüyerek katılımcı ve ziyaretçi sayısını arttırmayı başaran, Türk yapı sektörünün üç temel taşı, Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarları; üretici firmalara, meslek odalarına, üniversitelerin mimarlık, mühendislik ve güzel sanatlar bölümlerine, derneklere, kamu kuruluşlarına ve sektör yayınlarına da ev sahipliği yapıyor. YAPI/TURKEYBUILD Fuarları 2009 yılında, Yapı sektörünün uluslararası alandaki en büyük buluşması olarak İstanbul’da 32. kez, Anadolu’nun en büyük sektörel buluşması olarak Ankara’da 22. kez ve 15. kez Ege Bölgesi’nin kalbi İzmir’de gerçekleştirilecek.  Fuarlar, bu yıl da, düzenleyeceği konferans, seminer, sergi vb. etkinlik programları ile yapı dünyasına ışık tutmaya devam edecek.

Yapı-Endüstri Merkezi, her geçen gün büyümekte ve gelişmekte olan Türk yapı pazarına ulaşmanın en etkili yolu olan, Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarları’nın 2009 takvim programını açıkladı:

32. Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2009 İstanbul Fuarı
06 – 10 Mayıs 2009

Her geçen gün büyümekte ve gelişmekte olan Türk yapı pazarına ulaşmanın en etkili yolu olan Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarları’nın ilki olan Yapı İstanbul Fuarı 2009 yılında da 60.000 m2 alanda, üretim alanlarına göre gruplanmış 10 ayrı salon ve açık alanda gerçekleşecek. Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD İstanbul Fuarı’nı geçen yıl, 96 bin 230 kişi ziyaret etti. Yerli ve yabancı yapı profesyonellerinden büyük ilgi gören Fuarı 2009 yılında, 100.000 yapı profesyonelinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

32 yıldır Türk inşaat sektörünün uluslararası anlamda gelişmesine katkıda bulunan Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD İstanbul Fuarı, 2008 yılında, yaklaşık 50 ülkeden 810 firma katılımı, 10.266 ürün adedi, 1.282 ürün çeşidi ile "Türk Yapı Sektörünün En Büyük Fuarı" olma niteliği ile gerçekleşti. Aynı zamanda Ortadoğu, Kafkas ve Balkan Bölgesi’nin en büyük sergileme alanı, katılımcı ve ziyaretçisine sahip olan Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2008 İstanbul Fuarı, sergilenen ürün çeşitliliğiyle de farkını gösterdi.

22. Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2009 Ankara Fuarı
01 – 04 Ekim 2009

1988 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Ankara Fuarı 32.000 kişi ziyaretçi potansiyeli ve 11.500 m2’lik sergileme alanıyla Ankara’nın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor. Başkent Ankara’da özellikle kamu yatırımlarında karar vericilere sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri görme imkânı sağlayan Fuar, bu yıl da bölgedeki tüm mimarlar, mühendisler ve son kullanıcıları bir araya getirecek. Yaklaşık 200 katılımcı firmanın 1.500 farklı ürün segmentini aynı çatı altında buluşturan Fuarda, ürün ve malzemeler konusunda uzman statüsünde birçok yetkili bulunacak.

15. Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2009 İzmir Fuarı 
15 – 18 Ekim 2008

Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD İzmir Fuarı, 2008 yılında, ürün çeşitliliğinin artması ve yeni sergi salonlarının açılması ile 2008 yılında %30 büyüyerek, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin en büyük ihtisas fuarlarından biri olmuştur. Yapı İstanbul Fuarı’ndan sonra sergileme alanı bazında, 2. büyük Yapı Fuarı olan Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD İzmir Fuarı’nın bu yıl 15.’si gerçekleşecek. Fuar’da 250’ye yakın katılımcı firma, 30.000’e varan sektör profesyoneli ziyaretçi potansiyeli ile biraraya gelecek. Fuar, Kültürpark Fuar Alanı’nda 15.000 m² sergileme alanı ile üretici firmalara, meslek odalarına, üniversitelere, derneklere, kamu kuruluşlarına ve sektör yayınlarına ev sahipliği yapacak.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.