Yapı Fuarı Ankara 2010, Başkentte Yapı Sektörü Profesyonellerini Buluşturdu



23 – 26 Eylül 2010 tarihleri arasında Altınpark Expo Center Fuar Alanı’nda düzenlenen 23. Uluslararası Yapı Fuarı Ankara, yatırımcı kamu kuruluşlarını ve Başkentli yapı profesyonellerini bir araya getirerek yapı sektörünün nabzını tuttu.

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 23’üncüsü gerçekleştirilen ve açılışı Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar tarafından yapılan Yapı Fuarı Ankara, 11 bin 500 m2’lik sergileme alanıyla Ankara’nın en büyük fuarlarından biri.

Başkent Ankara’da özellikle kamu yatırımlarında karar vericilere sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri izleme imkânı sağlayan fuar, 210 katılımcı firma, binlerce ürün çeşidi, 27 bin 556 ziyaretçisiyle yine bölgenin en büyük yapı buluşması oldu.

1988 yılından bu yana düzenlenen ve bölgenin en büyük ticaret platformlarından olan Yapı Fuarı Ankara, Başkent merkezli olmak üzere tüm bölgedeki firmaları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını, yatırımcılarını sektör profesyonelleriyle iletişime geçirerek, yeni iş ve yatırım olanakları yaratacak büyük fırsatlar sunuyor. Yapı sektöründeki en son teknoloji, ürün ve hizmetlerin sunulduğu fuarda ziyaretçiler, tek bir çatı altında yer alan 2.000’den fazla ürün segmentindeki ürün ve hizmetleri inceleyerek, katılımcı firmaların üst düzey yetkililerinden görüş ve önerilerini alarak, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi edinme fırsatı elde ediyor.



Geçen yıl 27 bin 342 ziyaretçisi olan Yapı Fuarı Ankara, ulusal ve uluslararası alanda yapılan yoğun tanıtım ve duyuru çalışmalarıyla Türkiye genelindeki ticaret ve meslek odalarının üst düzey yetkilileri, iş adamları birlikleri ve satın alma heyetlerine özel hazırlanan fuar ziyaret organizasyonlarıyla bu yıl da yapı profesyonellerinin ilgi odağı oldu. Fuara katılıp ürününü sergilemek isteyen firmalara KOSGEB katılım desteği sağlıyor.

İzmir buluşması 14 - 17 Ekim'de

Yapı Fuarı, İstanbul ve Ankara'nın ardından 14 - 17 Ekim 2010 tarihleri arasında İzmir’de de sektörü buluşturacak. Ege Bölgeleri’nin yapı sektörü dışında da en büyük ticari buluşmalarından olan 16. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir'de, en yeni teknolojiler, yenilikler ve gelişmeler sergilenerek yeni iş bağlantıları için fırsatlar gündeme gelecek.