Yapı Fuarı İstanbul 2010 Sona Erdi



Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması ve Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarları'nın ilk ayağı olan Yapı Fuarı İstanbul 2010, dün (09 Mayıs Pazar) sona erdi.

Düzenlendiği ilk yıldan bu yana sektör profesyonellerinin verdikleri destek ve katkıyla yapı sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren en büyük ve en önemli yapı malzemeleri fuarı olma özelliğini taşıyan Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul, bu sene 05-09 Mayıs tarihlerinde 33'üncü kez düzenlendi. Yapı Fuarı İstanbul 2010'da 50 ülkeden 850 katılımcı firma, 11 bin ürün ve 3 bin 200 marka ile yer aldı.

1978’den bu yana sürdürülen ve her yıl büyüyerek katılımcı ve ziyaretçi sayısını artırmayı başaran Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul, bu sene de 60 bin metrekarelik alanda, üretim alanlarına göre gruplanmış 10 ayrı salon ve açık alanda gerçekleştirildi.

Ortadoğu, Kafkas ve Balkan Bölgesi’nin en büyük sergileme alanına ve ziyaretçi sayısına sahip Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarı İstanbul'un yapıldığı Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi alanının, 2011'den itibaren 21 bin metrekare büyüyerek 81 bin metrekareye ulaşmasıyla, Fuarın, Türk yapı sektörüne verdiği hizmet daha da büyüyecek.