Yapı Fuarı İzmir'de 'Altın Mıknatıs'lar Sahiplerini Buldu



Yapı fuarlarının geleneği haline gelen ve “Altın Mıknatıs” başlığı altında düzenlenen “En İyi Stand Tasarımı Yarışması”nın ödülleri, 18. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Birincilik ödülü, Massive Wood / Sultan Çiftliği standına verilirken, ikincilik ödülü Terra Wood / UCM, üçüncülük ödülü ise Euro Composite / Alaz Mobilya standının oldu.

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından gerçekleştirilen, Türk yapı malzemesi sektörünün en köklü ve en büyük buluşmaları olan Yapı Fuarları- Turkeybuild, 18'inci kez İzmir'e taşındı.

18. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir "Altın Mıknatıs - En İyi Stand Tasarımı Yarışması" değerlendirme toplantısı, 11 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirildi.

Konu Başlıkları Burada Görünecek



Massive Woodwork
'ten mimar Bahadır Özcan ile Güneş Sungur'un tasarladığı Massive Wood / Sultan Çiftliği standı; ürünle stand konstrüksiyonu arasında kurulan güçlü bağlantı, sergilenme mantığı ve sergilemenin uzaktan net algılanıyor olmasından dolayı birincilik ödülüne,



Peyzaj mimarı Aliye Filik'in tasarladığı Terra Wood / UCM Kompozit Yapı Malz. San. ve Tic. AŞ. standı; firmanın ürünleri ile sergileme arasındaki görsel ve konstrüktif uyumun başarısı, kademeli sergileme ile bu görselliğin pekiştirilmesi ve kurguda ikincil bir malzeme kullanılması nedeniyle ikincilik ödülüne,



Orşal Cephe Sistemleri Ltd. Şti.
'nden mimar Akif Duran'ın tasarladığı Euro Composite / Alaz Mobilya standı; sade ve etkileyici mekan oluşturma yöntemi, aydınlatma ve ürünleri arasındaki ilişkinin olumlu bulunması nedeniyle üçüncülük ödülüne,



Mero Design
'dan endüstri ürünleri tasarımcısı Dr. Meriç Yıldırım'ın tasarladığı Trakya Cam standı; tamamen demonte bir sistemin ahşapla da uyumlu bir şekilde düşünülmesi ve başarılı bir ürün sergileme sağlanması ile karşılaştırmalı ürünlerin bilgi verici nitelikte sergilenmesi nedeniyle mansiyon ödülüne değer görüldü.



Amorph Mimarlık
'tan Erkan Alkan'ın tasarladığı Kortürk Kerestecilik Parkecilik standına ise YEM Özel Ödülü verildi.