Yapı Kredi Emeklileri Vakfı’nın 54 Yıllık Garajı, 30 Milyon Dolarlık Rezidansa Dönüşüyor



İstanbul’un kalbi sayılan Taksim’e 5 dakika yürüme mesafesindeki Dolapdere-Elmadağ yokuşundaki kötü görüntü, eski otomobil tamirhanesi ile depoların ofis ve rezidans binalarına dönüşmesiyle ortadan kalkıyor. Bu yokuşta Andromeda Disko’ya da ev sahipliği yapan binaları satın alıp, Taksim Elysium Suites’in inşaatına başlayan, rezidans için Rixos Grubu’yla anlaştıklarını hatırlatan Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Yusuf Şimşek, “140 suit bulunan projede pazarlamayı da Rixos yapıyor. Üçte biri satıldı. Bitişiğinde, bize ait bir binada rezidans yapacağız. Ayrıca, 50 yıldan fazladır Yapı Kredi Bankası Mensupları Vakfı’na ait olan ve tamirhane, garaj, depo ve yakıt ikmal merkezi olarak kullanılan binayı da yıktık, rezidansa başlıyoruz” dedi.

Aynı yokuş üzerinde, yaklaşık 700 metrekare arsada halen 4 bin 800 metrekare kapalı alana sahip bir ofis binası inşaatına devam ettiklerini belirten Yusuf Şimşek, Yapı Kredi Mensupları Emekli Sandığı Vakfı’nın arsasında ise ruhsat alma aşamasında olduklarını vurguladı. Şimşek, şunları söyledi: “Ramazan Bayramı’ndan sonra temeli atıyoruz. Bodrum katlarıyla birlikte 11 katlı bir bina olacak. Arsanın büyüklüğü 2.8 milyon lira. 80 metrekare ile 160 metrekare aralığında daireler olacak. Rezidansı, 2011 sonuna kadar teslim edeceğiz. Projede metrekare fiyatları 3-4 bin dolardan başlayacak. Yapı Kredi Bankası Mensupları Yardım ve Emekli Sandığı Vakfı, binayı satmak istese 3-4 milyon dolara satabilirdi, kat karşılığı anlaşma ile 14-15 milyon dolara yakın kazanırlar. Projeye Taksim Elysium Residence adını vereceğiz.”

Banka araçlarının ikmal merkezi

Vakıf yetkilileri de, yıllarca garaj ve tamirhane olarak kullanılan binanın hikayesini anlatırken, şu bilgileri paylaştı: “1956 yılında vakfımızca satın alınan Elmadağ Garaj Binası, 1972 yılına kadar garaj, tamirhane ve depo olarak kullanılmak üzere muhtelif kişilere kiralanmıştı. Ağustos 1972’den itibaren de yine garaj ve tamirhane olarak kullanılmak üzere Yapı ve Kredi Bankası’na kiralanan binada, uzun yıllar banka araçlarının bakım ve tamirleri yapıldı.” dedi.