Yapı Malzemeleri için Görevlendirme Kriterlerinde Değişiklik



Yapı malzemeleri için onaylanmış kuruluşların görevlendirilmesinde esas alınan temel kriterlerde değişiklik yapıldı. 'Yapı Malzemeleri İçin Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesinde Esas Alınan Temel Kriterlere Dair Tebliğ'de değişiklik içeren tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın söz konusu tebliğinin, 'Görevlendirme' başlıklı maddesindeki değişiklikle, bakanlığın aynı yapı malzemesi için prensip itibariyle en fazla görevlendirebileceği kuruluş sayısı 6'dan 8'e çıkarıldı.
    
''Avrupa Teknik Onayı (ETA)'' bölümünde yapılan değişiklik çerçevesinde de bakanlık tarafından görevlendirilen Avrupa Teknik Onay Kuruluşları da dahil olmak üzere yayımlanan bir ETA çerçevesinde uygunluk değerlendirme faaliyetinin yürütülebilmesi için bir uygunluk değerlendirme kuruluşu tarafından ETA numarası esas alınarak başvuruda bulunulacak.
    
ETA'nın uygunluk değerlendirmesiyle ilgili olarak görevlendirilen onaylanmış kuruluşların görevlendirme tebliğleri, görev kapsamları değişmediği sürece bir defaya mahsus olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlanacak. Ancak, onaylanmış kuruluşun uygunluk değerlendirmesi faaliyeti yürüteceği her bir Avrupa Teknik Onayı için ayrı ayrı Avrupa Komisyonu'na bildirimi yapılacak.