Yapı Teknik, Thermplus'la İlk Üç Arasına Girecek



Yapı Teknik Grubu şirketlerinden Yapı Teknik Pazarlama, Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdiği yeni ürünü Thermplus Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi ile iç pazarda bu yıl ilk üç arasına girmeyi hedefliyor. Yapı Teknik Grubu'nun çatı kaplamaları satışı ve uygulaması ile 1992 yılında faaliyete başladığını, aradan geçen dönemde ise faaliyet alanlarını genişlettiğini belirten Yapı Teknik Pazarlama Yalıtım Sistemleri Satış ve Pazarlama Müdürü Hülya Yüzüak, "1999 yılından beri EPS üretimi yapıyoruz. 2011'in başından itibaren de Thermplus Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi'ni pazara sunuyoruz.

Cirosunun yüzde 10'luk kısmını Ar-Ge faaliyetlerine ayıran firmamız bu ürünü de Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkardı" dedi. Yüzüak, "EPS ısı yalıtım levhası, TP Fix 230 ısı yalıtım sistemi levha yapıştırma harcı, TP Sıva 550 ısı yalıtım sistemi levha sıvası, TP Mesh ısı yalıtım sistemi donatı filesi, TP Dubel ısı yalıtım sistemi dübeli, TP Deco ısı yalıtım sistemi dekoratif kaplamasının bir araya gelmesiyle oluşan Thermplus ısı yalıtım sistemi ile iddialıyız. Tek tek ürün bazında ve sistem olarak gerekli kalite belgelerine sahip bu ürünle iç pazarda ilk üç arasına girmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Tüm ürünlerin birbirleri ile uyumunun sistem olarak test edildiği Thermplus Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi'nin her türlü iklim koşulunda yüksek performans sağlamak üzere tasarlandığını kaydeden Yüzüak, "Bu sistemle binanın ömrünü uzatmanın yanı sıra, kullanıcıya sağlıklı, konforlu mekânlar sunabilmek, ısıtma ve soğutma giderlerinden büyük tasarruf sağlamak mümkün olabiliyor.

Gebze ve Adapazarı'ndaki 2 ayrı tesiste EPS üretimini sürdüren firmamız, yeni ürünü Thermplus'un işçilik dahil ilk yatırım maliyetini iki ısıtma ve iki soğutma sezonunda karşılıyor" diye konuştu. Yüzüak, "Bu sistem aynı zamanda daha az enerji harcayarak çevreyi koruyor. Dört mevsim her türlü iklim koşulunda daha konforlu yaşam alanları sunuyor" dedi.

Hülya Yüzüak, şöyle devam etti:

"Thermplus'la ısı yalıtım levhaları konusundaki iddiamızı bir defa daha gözler önüne serdik. Günlük 2 bin metreküp civarında EPS ısı yalıtım levhası üretimi gerçekleştiriyoruz. Şu anda Gürcistan, İsrail, Türkmenistan, Makedonya, Bulgaristan, Angola, Kongo, Yunanistan gibi ayrı coğrafyalarda pek çok ülkeye ihracat yapıyoruz. Thermplus'la birlikte ihracatımızı daha da artırmayı planlıyoruz. Özellikle bu ürünle Türki Cumhuriyetler ve Arap Yarımadası'ndaki etkimizi daha da artıracağız" açıklamasında bulundu.