Yapı'da Günün Özeti



Tarih: 29 Nisan 2015


İşte yapı gündeminde günün konu başlıkları:

İstanbul’un Zamanı Yok Önlemler ise Yetersiz

Uzmanlar, depreme hazırlık konusunda tek çare olan kentsel dönüşümün heba edildiğini söylüyor. Haberin devamı için tıklayınız.

Avcılar'ın Stadı Metrobüse "Transfer" Oluyor

Yıllardır futbol maçlarına ev sahipliği yapan Avcılar'daki Turgut Özal Stadı, toplu ulaşım için transfer merkezi oluyor. Stadın yerine yapılacak transfer merkezi metro, otobüs, metrobüs, Marmaray, tramvay, demiryolu ağı gibi ulaşım hatlarının Avcılar'daki aktarma noktası olacak. Haberin devamı için tıklayınız.

Serbest Bölgeye ‘ÇED’ Muafiyeti

Meclis’e sunulan ve yasama dönemi bittiği için “kadük” olan tasarıyla serbest bölgelerdeki faaliyetler Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) mevzuatı kapsamında yürütülen yer tetkiki kararlarından muaf tutulacak. Haberin devamı için tıklayınız. 

Bakanlık’tan "Kordon" Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kat yüksekliklerini arttıran yönetmeliğinin Kordon Boyu'ndaki binaları etkileyemeyeceği belirtildi. Haberin devamı için tıklayınız.

Gayrimenkul Yatırımcıları için Yeni Fırsat Kapısı: Öğrenci Yurtları

Eva Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Departmanı’nın hazırladığı 'İstanbul Yurt Sektörü Raporu'na göre, uygun lokasyonda ve profesyonel bir yönetimle yatırımı yapılan yurtlar kendisini 10 yıldan daha kısa sürede amorti ediyor. Haberin devamı için tıklayınız.

İstanbul'da Fiyatlar Yüzde 30 Arttı

Türkiye genelinde konut fiyatlarında Şubat sonu itibarıyla yıllık artış yüzde 17.57’ye çıkarken, İstanbul’daki artışlar yüzde 27.74’ü buldu. Haberin devamı için tıklayınız.