"Yapılaşmalar Kültürümüzü Yansıtmıyorsa Belediye Başkanları Olarak Bundan Kaygı Duymalıyız"



Foto: Yeter Erdine (AA)

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mehmet Özhaseki, ''Yapılaşmalar kültürümüzü yansıtmıyorsa belediye başkanları olarak bundan kaygı duymalıyız'' dedi. Malatya Anemon Otelde gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği Malatya Seminerleri açılış programında konuşan Özhaseki, yaşadığımız coğrafyadaki tarihi eserlerin kaybolmasından kaygılı olduklarını kaydetti. Anadolu'da 11 bin yıllık bir uygarlığın mirasçısı olduklarını anlatan Özhaseki şöyle konuştu:
    
''Yaşadığımız coğrafyada tarihi eserlerin kaybolmasından kaygılıyız. Yapılaşmalarımız kültürümüzü yansıtmıyorsa belediye başkanları olarak bundan kaygı duymalıyız. Bu kaygıları taşıyan insanlar olarak bir aradayız. Tarihi kentler birliği bir okul gibidir. Burada çok değerli hocalarımız var. 11 bin yıllık bir uygarlığın mirasçısıyız ama bunun bazılarımız farkında bile değiliz. İçimizdeki sevgi aklimini hale hale dışımıza yansıtmamız gerekiyor. Bizler yerel yöneticiler olarak iş yapmak zorundayız. İnsanlar bizden hizmet bekliyor. Bu hizmetleri yaparken kültürümüzü de korumak zorundayız.''
    
Malatya Valisi Ulvi Saran da Malatya'nın simge bir kent olduğunu ifade ederek, 6 bin yılın üzerinde bir geçmişi bulunan Aslantepe'nin önemli bir tarihi değer olduğuna vurgu yaptı. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya olarak yılın ilk toplantısına ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti ve yarın Battalgazi ilçesinde gerçekleştirilecek olan programa ilgi gösterilmesini beklediklerini söyledi.