YAPI’nın AĞUSTOS Sayısı Çıktı



Güncel Dosya: Yasayla Gündeme Gelen TMMOB Tartışması

Dosyada, 9 Temmuz’u 10 Temmuz’a bağlayan gece TBMM Genel Kurulu’nda, TMMOB’nin yetkileriyle ilgili değişiklik öngören ve oyçokluğuyla kabul edilen yasa taslağının mesleki açıdan mimar ve mühendisleri ilgilendiren -tartışılan- maddeleri ele alınıyor, yasanın odaların varlığını ve çalışma alanını/yetkilerini nasıl etkileyeceği, oda üyeleri ve uzmanların görüşleri çerçevesinde aktarılıyor.

Behruz Çinici’nin Son Yapısı: ODTÜ Ayaslı Araştırma Binası

Lale Özgenel’e göre, ODTÜ Ayaslı Araştırma Binası, Behruz Çinici’nin yapı, mekân ve bağlam üzerine yeni bir araştırma ve düşünme sürecini temsil ediyor.

Pasteur Okulları

Fransa’nın Limeil-Brevannes kentinde yer alan, r2k-architectes’in tasarladığı 1.000 öğrenci kapasiteli bu okul, Fransa’nın en büyük okul komplekslerinden biri. Beş ayrı okuldan oluşan bu komplekste her okul, kendi kimliğini yaratmış.

Assuta Sağlık Merkezi

Zeidler Partnership Architects’in tasarladığı, İsrail’in Tel Aviv kentinde yer alan projede, U biçimli omurga ana dolaşım işlevini yerine getiriyor. Hasta odaları park boyunca geniş manzaralar sunuyor.

Doğuş Yönetim Binası

Binanın yeniden kurulan işlev şemasında özellikle üzerinde durulan ve projeye yön veren konsept, mekân akışkanlığı içinde işlevlerin geçirgenliğinin ve sosyal paylaşımın kurgulanmasıydı. Cem Sorguç’un tasarladığı proje İstanbul, Ayazağa’da yer alıyor.

AME-LOT

Tasarımda, yapının kabuğu var olan bir modülden kurgulanıyor: “ahşap palet.” Paletlerin modülerliği, kullanıma göre sürekli çeşitlenen farklı geometriler yaratıyor. Projenin tasarımı Stephane Malka’ya ait.

İstinye Konutları

Boran Ekinci Mimarlık’ın tasarladığı projeye, boğazdan bakıldığında yapı kitlesi ve yoğunluğu hiçbir biçimde hissedilmiyor, bahçelerden oluşan terasların oluşturduğu yeşil bir doku algılanıyor.

Ülker Sports Arena Turkcell Lounge

İşverenin geçmiş deneyimleri ve yönlendirmeleri, projenin tasarımını yapan mimaristudio’nun
kreatif yaklaşımı ile birleştirilerek firmanın kurumsal yüzünü ortaya koyan, yumuşak ancak dinamik ve teknolojik bir alan yaratılmış.

Ayrıca;

-    AA Atina ve AA İstanbul Visiting Schools 2013; Elif Erdine, Alexandros Kallegias
-    PROSteel 2013 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Sonuçları
-    İZOCAM 13. Yalıtım Yarışması Sonuçları
-    Karya Bölgesi Antik Kentlerinden: İasos; Erdem Yücel
-    Şifa Tasları; Şinasi Acar
-    Dinleme ve Anlama Üzerine Odaklanan 21. yy Genç Sanatçıları Sergisi; Şeyma Halkalı Kara

YAPI Dergisi Ağustos sayısında...

Yapı Dergisi'ne abone olmak için tıklayınız