YAPI'nın Ekim Sayısı Çıktı



Messner Dağ Müzesi Corones

Müzenin tasarım konsepti, ziyaretçilerin yapıya girip, dağın içerisindeki mağara ve oyukları keşfederek ilerleyip, öteki tarafta dağın sarp yamacından çıkarak burada asılı duran terasın panoramik manzarasına ulaşmalarına dayanıyor. Zaha Hadid Architects’in tasarladığı yapı Güney Tirol, İtalya’da yer alıyor.

MORE Müzesi

Hans van Heeswijk architecten’in tasarladığı Hollanda’daki müze, çekici bir görünüme, net bir plana ve şaşırtıcı derecede ferah mekânlara sahip. Yeni müze strüktürünün pavyon benzeri yapısı park düzenlemesinin bir parçası olarak kurgulanmış.

Gümüşsuyu Ortaokulu

Uygur Mimarlık’ın tasarladığı Eyüp, İstanbul’daki okul yapısı, gerçek eğitimin dersliklerde değil, derslik dışı ortak mekânlarda olduğu düşüncesi ile yapıldı. Bu mekânlar etkileşimli eğitimin yapıldığı, öğrencilerin birbirleriyle kaynaştığı, bilgi alışverişinde bulunduğu sosyal mekânlardır.

Gümüşhane Kapalı Pazaryeri

Yalın Tasarım Mimarlık Hizmetleri’nin projesinde, yoğun yapılaşmanın içinde, şehrin nefes alan bir odağı olabilecek, kamusal kullanımı destekleyen bir yapı oluşturmak hedeflenmiş.


TAV Airport Hotel

Bütün odalarda kullanılan enerji ve esini simgeleyen sarı renk ve dinginlik ile rahatlığı simgeleyen gri tonlar sayesinde otelin geneli rahat, sıcak bir ev ortamı vadetmektedir. İzmir’de yer alan projenin tasarımı Ulaş Mimarlık’a ait.

ClubMed Türkiye Merkez Bürosu

Udesign Mimarlık’ın tasarımında canlı renkler, grafikler ve ahşap malzeme kullanımı ile ClubMed’lerin sportif, dinamik, eğlenceli ve doğal yapısı ön plana çıkarılmış. Proje Maçka, İstanbul’da yer alıyor.

Gürallar LAV

OSO Mimarlık Tasarım, İstanbul’da yer alan projede açık büro düzeninde, saydamlığın en üst düzeye çıkarıldığı ve marka kurumsal renklerinin ağırlıklı olarak kullanıldığı bir tasarım konsepti oluşturmuş.

Ayrıca;

-     MoMA’nın Fenomenolojisi Üzerine Mekânsal Bir Anlatı; Senem Kaymaz Koca
-    2 Odalı Dış Sofalı Türk Evi’nin Anadolu Kökeni Üzerine -  Frigya Vadisi’nden Bir Kesit; Alev Erarslan
-    Sağlık Yapılarında Yeşil Bina Değerlendirmesi; Ayça Tokuç, Gamze Karakaş
-    Bilgisayar Ekranından Şantiyeye; Semra Arslan Selçuk, Arzu Gönenç Sorguç
-    Ahşap Yapıların 21. Yüzyılda Değişen Yüzü: Çok Katlı Ahşap Yapılar; Erkan Avlar, Seda Serbest
-    Geleneksel Yapı Ustalarından Öğrenmek; Özlem Karakul
-    Travmatik Ev; Zeliha Burtek

YAPI Ekim sayısında...

Reklam Goruntulenme Bolumu