'Yapı'nın İstanbul Zirvesi 106 Bin 537 Ziyaretçiyi Ağırladı



Yapı sektörünün zirvesi Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, uluslararası etkinlikleri ve yarattığı iş fırsatları ile bu yıl da sektörün ilgi odağı oldu. Her geçen yıl büyüyerek sektöre olan katkısını artıran fuarda binlerce ürün çeşidi, yeni teknoloji ve hizmet yer aldı. 81 bin metrekarelik 12 salon ve açık alanda düzenlenen, bin 150 firmanın katıldığı fuarı toplam 106 bin 537 kişi ziyaret etti.

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’un sadece bir fuar olmadığını, aynı zamanda bir iş platformu olduğunu vurgulayan YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer; yıl boyunca fuar çalışmalarının özenle yürütüldüğünün altını çizerek, 37 yılın bir başarı öyküsü olduğuna vurgu yaptı. Uluslararası katılımın önemine değinen Başer, fuarın 'Konuk Ülke Projesi' kapsamında Güney Kore’yi ağırladıklarını belirtti. Başer, küresel inşaat sektörünün önemli aktörlerinden Güney Kore ile Türkiye inşaat sektörünün Asya, Afrika ve Orta Doğu'da olası işbirlikleri için önemli bir platform oluşturması hedefiyle fuar kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Reklam Goruntulenme Bolumu


'Konuk Ülke Güney Kore Projesi' ve 'Güney Kore – Türkiye İnşaat Forumu'na büyük ilgi

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenen 'Konuk Ülke Projesi'nde, ülke odaklı yeni işbirlikleri ve etkin stratejilerin oluşturulması, böylelikle Türk yapı sektörünün uluslararası alandaki etkinliğinin artırılmasına destek olunması amacı ile bu yıl Güney Kore ağırlandı.

37. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 'Konuk Ülke Projesi' kapsamında gerçekleştirilen 'Güney Kore – Türkiye İnşaat Forumu' katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Açılış konuşmaları YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, TMB Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cihan Candemir, Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon tarafından yapılan Forum’da “Güney Kore Türkiye için rol model olur mu?” sorusu da tartışmaya açıldı.

YEM Stratejik Pazarlama ve İş Geliştirme Koordinatörü Banu Uçak’ın moderatörlüğünü yaptığı Güney Kore – Türkiye İnşaat Forumu’nda Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel, Ekonomi Bakanlığı, AB Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzmanı Çiğdem Şamiloğlu Erkoç, ICAK-Kore Uluslararası Müteahhitler Birliği Derneği Direktörü Hyo-Won Kim ve TURKOR- Türkiye&Güney Kore İşadamları Derneği Başkanı Ufuk Akalın, iki ülke yapı sektörüne dair görüşlerini ve olası işbirliklerini değerlendirdiler.

Türk yapı sektörünün en iyi ürünü seçildi

YEM Ödülleri Projesi kapsamında bu yıl 22. kez verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” de 37. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un Açılış Töreni’nde sahiplerini buldu. Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü”ne “Kale – Smart Yıkama Sistemli Asma Klozet ve Asma Klozet Entegre Kolay Montaj Kiti” ürünü ile Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. layık görülürken, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü “Matbor” ürünü ile Gümüş Çekül Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu

Yapı Fuarları - Turkeybuild’in bir geleneği olan Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri bu yıl da fuar kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Birincilik ödülü; tasarımını Artstone’dan İbrahim Naç’ın uygulamasını da aynı firmanın yaptığı Artstone standına verildi. İkincilik ödülü; tasarımını mimar Bertan Koyuncu’nun ve uygulamasını Mood Mimarlık’ın yaptığı Poncebloc Madencilik ve Yapı Elemanları standının oldu. Üçüncülük ödülü; tasarımını mimar Atıl Beçin’in, uygulamasını Oğuz Bayazıt Mimarlık’ın yaptığı Dendro Parke standına verildi. Yine mimar Atıl Beçin’in tasarladığı ve Oğuz Bayazıt Mimarlık’ın uyguladığı ASPEN Yapı ve Zemin Sistemleri standı da, Mansiyon Ödülü'ne değer görüldü. YEM Özel Ödülü ise tasarımını mimar Murat Kuzgun’un, uygulamasını Arp Mimarlık’ın yaptığı Roto Frank Yapı Mekanizmaları standına verildi.

Yapı Fuarları - Turkeybuild, 23-26 Ekim tarihlerinde Ankara’da 27. kez ve 6-9 Kasım tarihlerinde İzmir ’de 20. kez gerçekleşerek sektöre güç katmaya devam edecek.