Yapısal Çelikçiler İstanbul' da Buluştu!

Avrupa Yapısal Çelik Derneği CIDECT'in yıllık toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi. 41 CIDECT üyesi 31 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında Borusan Boru ev sahipliğinde bir araya geldi.

Borusan Boru, CIDECT'in yıllık toplantısına İstanbul'da ev sahipliği yaptı. 3 Eylül tarihine kadar süren toplantıda CIDECT üyeleri çelik yapılarla ilgili yapılan ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları değerlendirdi.

31 Ağustos tarihinde açılış kokteyliyle başlayan organizasyon, 1 Eylül tarihinde Proje Çalışma Grubu, 2 Eylül tarihinde Teknik Komisyon ve 3 Eylül tarihinde Yönetim Komitesi'nin toplantılarıyla devam etti. Söz konusu tarihlerde toplantıları olmayan üyeler ise İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Açılış kokteyline katılan Borusan Mannesmann Yönetim Kurulu Murahhas Azası Bülent Demircioğlu yaptığı konuşmada yapısal çeliğin Türkiye'deki durumuna değindi. Demircioğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizin büyük bir bölümü maalesef deprem kuşağında yer alıyor. Geçtiğimiz 17 Ağustos onbinlerce insanın hayatına mal olan ve Türkiye ekonomisinde büyük tahribata yol açan Marmara Depremi'nin 5. yıldönümüydü. Bu felaketi yeniden yaşamamak adına inşaat sektöründe yapısal çelik kullanımının özellikle ülkemizdeki uygulamalarının yaygınlaşması can alıcı önemde. Ancak kullanım oranları henüz dünya ortalamalarının çok altında. Bu oranı artırmak için yapısal çeliği daha yaygın biçimde tanıtmamız gerekiyor."