Yaralı İşçi Yaşamını Yitirdi

Son üç ayda altı işçinin iş kazalarında öldüğü Tuzla tersanelerinin son kurbanı Yüksel Özdemir adlı taşeron işçi oldu. Böylece üç ayda ölen işçi sayısı yediye çıktı.

20 metreden düştü
Tuzla Gemi Tersanesi'nde Sinan Denizcilik adlı taşeron firmada raspacı olarak çalışan 45 yaşındaki Özdemir, 13 Mart sabahı 20 metre yüksekten düşerek yaralanmış, Kartal Anadolu Sağlık Merkezi yoğunbakım ünitesine kaldırılmıştı. Yoğun bakımda iki haftadır yaşam savaşı veren Özdemir dün öldü. Özdemir, memleketi Semsun'da toprağa verildi. DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, yaptığı yazılı açıklamada, 27-28 Şubat'ta GİSBİR'e sundukları taleplerin hâlâ yanıtlanmadığı vurgularken, bu talepler kabul edilmediği müddetçe ölümcül iş kazalarının süreceği belirtildi. Açıklamada, "Özdemir'in ölümü söylediklerimizin ispatı" denildi.

23 yılda 84 işçi
İşçi ölümleriyle gündemdeki yerini koruyan Tuzla Tersanesi'nde son 23 yılda 84 işçi hayatını kaybetti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ölümler üzerine denetimleri sıkılaştırdıklarını belirterek, bölgeye müfettiş göndermişti.Denetimler sonrasında kısmi durdurma kararı verilmişti. Tuzla'da Özdemir'in kaza geçirdiği 13 Mart'ta bir de gaz zehirlenmesi yaşanmıştı. ABD bandıralı bir gemide yangın ve parlama olaylarında söndürme amaçlı olarak kullanılan karbondioksit tüpünün, makine dairesindeki bir odada yıllık testinin yapıldığı sırada 'gaz boşalması' meydana gelmişti. Gaz boşalması sonucu altı personal zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.