Yarasalar Kurtarıldı Sıra Zeytinlere Geldi



Havran Barajı’nın suları altında kalacak mağaralardaki yarasalara DSİ çözüm buldu. Bölgedeki 10 bin zeytin ağacının taşınması için de TEMA çağrı yaptı. Balıkesir Valisi de destek sözü verdi.

Aynı duyarlılık bekleniyor

TEMA, Balıkesir’de Havran Barajı’nın su tutma sahasındaki zeytinler için kolları sıvadı. Bölgedeki 10 bin ağacın kurtarılması amacıyla imza kampanyası açıldı. Ardından da Vali Selahattin Hatipoğlu ziyaret edildi. TEMA Balıkesir İl Temsilcisi Mansur Toprak, baraj suları altında kalacak mağaralarda yaşayan yarasalara Devlet Su İşleri’nin (DSİ) anında çözüm bulduğunu, aynı duyarlılığın zeytinlere de gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Orman kurma teklifi getirildi

TOPRAK, “Yarasalara suni mağaralar açıldı. Zeytinler ise bedelleri ödendiği için köylüler tarafından ya kesiliyor ya da bırakılıyor. Halbuki tamamının sökülüp Hazine’ye ait bir yerde zeytin ormanı oluşturulabilir” dedi. Vali Selahattin Hatipoğlu da konunun takipçisi olacağını ifade etti, “Bu da hayırlı bir iş. Her türlü katkıya hazırım. TEMA’nın çalışmalarını beğeniyle izliyorum” diye konuştu.