Yaratıcı Binaların Mühendisi: Hanif Kara





Yapı-Endüstri Merkezi, dünyanın önde gelen tasarımcı, mimarlar ve mühendislerini ilgilileri ile bir araya getirerek sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltmek ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye’de de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamlar yaratmak amacıyla dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. İngiliz yapı mühendisi Hanif Kara, Yapı-Endüstri Merkezi’nin konuğu olarak Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda Türkiye’deydi. 24 Kasım 2009 Salı günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde bir konferans veren Hanif Kara, kendi çalışmalarından örneklerle Türk yapı sektörü profesyonellerine yaratıcı binalarda mimar-mühendis işbirliği konusunda bilgi verdi.

Hanif Kara, "Yaratıcı Mimarlık için Mühendislik" konulu konferansta, "yapı mühendisliği özelinde tasarım kültürü" olgusu üzerine odaklandı. Kara sunumunda, mimarın farklı çıkış noktalarından hareketle yaptığı tasarımlara, bir mühendis olarak ürettiği yaratıcı çözümlerini sergileyen projeleri de izleyicilerle paylaştı. Kara konuşmasında ayrıca, "eğitim, tasarım ve inşaatın dijital çağda ayrılmazlığına" dikkat çekti.

Teknolojik, ergonomik, estetik ve performanslı ürünleriyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran Siemens Ev Aletleri, Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını, sektörün önde gelen aktörleri ile bir araya getirmeye önümüzdeki günlerde de devam edecek.