“Yargı Onaylamazsa Olmayacak, Onaylarsa Halka Soracağız”



Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: "Temenni ederim ki bugün artık bu iş biter ve adımlarımızı da biz emin olarak atarız. Yargı sürecinin vereceği kararı bekleriz. Eger karar olumsuz olursa biz buna uyarız. Yargı süreci de nihai olarak bittikten sonra halk oylamasına 'evet' deniliyorsa, biz halk oylamasına varız. Halk oylamasından ne çıkıyorsa, çıkacak karara göre adımı atarız. Başka ne diyeyim. Demedik birşey bırakmadılar. Bir diktatör halk oylamasına gider mi ? Bize bunu da yakıştırdılar" dedi.

Referandum seçeneği ile ilgili eleştirileri değerlendiren Erdoğan; “Muhalefet başladı hemen, halk oyuyla olmaz demeye. Kardeşim yargıya inanmazsın, halkın oyuna inanmazsın neye inanırsın. Herhalde bizim verdiğimiz karara inanacaklar, başka yol yok” dedi.

Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkılması ve yerine opera binası yapılması düşüncesini yineledi. Erdoğan: “Atatürk Kültür Merkezi’nde deprem noktasında tehlike var. Dedik ki buraya Türkiye’de opera binası yok. İstiyoruz ki Türkiye’de dev bir opera binası yapalım. Trafik alta alınıyor, artık otobüslerden bunlardan kurtulduğumuz bir Taksim meydanını göreceğiz. 100 bin metrekarelik bir alanın, 11 bin metrekaresine bu şehir müzesi oturuyor. Şu andaki mevcut ağaçların yüzde 80’i bu ağaçların şehir müzesinde yine kalacak. Diğer kısmı sökülecek, onlar da şehir müzesinin çevresine aynen dikilecekler” dedi.

Gezi Parkı'ndaki halka evinize dönün çağrısını yineleyen Başbakan Erdoğan, "Bu akşam bu iş biter" dedi.