Yargıya Rağmen Emek'te İnşaata Hız Verildi



Radikal'den Ömer Erbil'in haberine göre, Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararından sonra Emek’teki inşaatın daha da hızlandığı görülüyor. Dün gece çekilen fotoğraflarda beton ve tuğla kamyonları Emek’in önündeydi.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurul’u tarafında avan projeye verilen ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararına rağmen Emek sinemasında inşaata hız verildi. İşte fotoğraflar dün gece yarısında çekildi. İş makinaları harıl harıl çalışıyor. Bir yandan kamyon kamyon tuğla indiriliyor diğer yandan harç makinası sabaha kadar içeriye beton taşıyor. Mahkeme kararına pek aldıran yok.

Mahkeme ne demişti?

Bölge İdare Mahkemesi bilirkişi raporuna dayanarak verdiği kararda; ‘’Dava konusu işlemlerin yürütülmesi halinde tarihi ve kültürel miras olarak nitelendirilmesi söz konusu olan yapılar açısından telafisi güç, hatta imkansız zararların doğmasına yol açılabilecektir.’’ İnşaat şirketi zarar vermeye devam ediyor. Hatta mahkeme kararından sonra daha da hızlandılar. Tarihi ve kültürel miras olarak nitelendirilen Emek sineması yıkıldı ama üzerine beton inşaatı son sürat devam ediyor. Eminim şirket mahkeme kararı bize tebliğ edilmedi savunması yapacak. Tüm Türkiye ’nin duyduğu karardan şirket habersiz olacak. Beyoğlu Belediyesi inşaatı derhal durdurup mühürlemesi gerekiyor. Aksi halde sorumlular hakkında görevi kötüye kullanma ve yargı kararını uygulamamak gerekçesiyle yeni davalar açılabilir.