Yarım Kalan Külliyeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi Tamamlayacak



İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak 2017’de PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen Fethi Sekin adına memleketi Elazığ'ın Baskil ilçesinin Doğancık Köyü'nde 1 Ocak 2019'da Fethi Sekin Külliyesi inşaatına başlanmış ancak müteahhittin taşıyıcı firmaya ödeme yapmamasından dolayı külliyenin inşaatına ara verilmişti. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Fethi Sekin Külliyesi inşaatının yapımının İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiğini açıkladı.

Sözcü'den Evren Demirdaş’ın haberine göre; Fethi Sekin'in İzmir'de şehit olması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i aradığını anlatan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Külliyenin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından memnuniyetle yapılacağını söylediler'' diye konuştu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Fethi Sekin'in hepimizin kahramanı olduğunun altını çizen Erol, “Toplumun değer verdiği konuları herkesin bir şekilde sahiplenmesi lazım. Fethi Sekin gerçekten bu ülkenin birliği için şehit olan kahramanımızdır. Bu şehidimizin anılarının yaşatılması ve o külliyede isminin anılması ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına başlayacaktır. Yasal süreç tamamlandıktan sonra çalışmalar başlayacak” müjdesini verdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.