''Yasada Ufak Bir Revizyon Yapmak Suretiyle 2B'de Hak Sahibi Olanlara Tapularını Vereceğiz''



Fotoğraf: Selman Gökşan

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bartın'ın Ulus ilçesi Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen tapu dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, 2003'ün başına kadar Bartın'ın tamamında 60 bin tapu varken bunun 150 bine yükseldiğini söyledi.

Mülkiyet hakkının önem taşıdığını, insanın kullandığı arazinin kendisine ait olduğunu bilebilmesi için tapusunun bulunması gerektiğini anlatan Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:

''2B için çalışmalarımız devam ediyor. Meclis açıldıktan sonra yasada ufak bir revizyon yapmak suretiyle 2B'de hak sahibi olanlara tapularını vereceğiz. Aynı şekilde kullandığı araziler daha sonra orman haline geldikten sonra ellerinden alınan insanlarımız var. Bu arazilerin vatandaşların ellerinden alınmaması için daha önce yasa çıkarmıştık ancak muhalefet partisi Anayasa Mahkemesine giderek bunu iptal etti. Önümüzdeki dönemde hem anayasa hem yasa değişikliğiyle vatandaşların haklarını kendilerine iade etmiş olacağız. Biz, Adalet ve Kalkınma Partisi olarak hizmette siyaseti gözetmeyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları AK Parti'yi yüzde 50 oy vererek iktidara getirdi. Şimdi bizim bu millete borcumuz var.''

Bakan olarak ilk ziyaretini Bartın'a yaptığını vurgulayan Bayraktar, ''Gerçekten bunun bir anlamı var. Niye anlamı var? Bartın, çevre ve turistik yönünden önemli bir ilimiz. Bartın Limanını geliştirebilirsek inanın Karadeniz'in en önemli limanlarından birisi olur. Ukrayna'ya, Rusya'ya ve Bulgaristan'a açılan önemli bir kapı, ihracat ve ithalat merkezi haline gelir'' dedi.

Bartın Valisi İsa Küçük, Bakan Bayraktar'ın ilk ziyaretini Bartın'a yapmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da iktidarları dönemine kadar kentteki kadastro çalışmalarının üçte birinin bitirildiğini, geri kalanını ise kendileri tarafından tamamlandığını belirtti. Ulus'taki 45 köyde tamamlanan kadastro çalışmalarının ardından 42 bin 776 kişinin tapu sahibi olmasına yönelik törende, temsilen 25 kişiye tapuları protokolce verildi.

Bakan Bayraktar, törenin ardından Abdipaşa Belde Belediye Başkanı Yaşar Dönmez'i ziyaret etti.