Yasadışı İnşaat Sonunda Durdu

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Tuzla Ayazma'daki içinde yüzyıllık tescilli çınar ağaçlarının bulunduğu alana yapılan sosyal tesis inşaatını, "ağaçlara zarar verildiği gerekçesiyle" durdurma, yasaya aykırı davrananlar hakkında da yasal işlem yapma kararı aldı. Tuzla Belediyesi alınan karar üzerine inşaatı mühürledi.

Sit alanı ve plansız koruma içinde yer alan Tuzla Ayazma'da geçen aylarda "Sosyal Tesis" yapılması amacıyla başlatılan ve çevre halkının yoğun tepkilerine neden olan inşaat ile ilgili çabalar olumlu sonuç verdi. 22/02/2008 tarihinde bölgeyi gezen Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 5 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, yapılan inceleme sonrasında inşaatı durdunma kararı aldı.

Kurul, 10.10.2007 günü 836 sayılı kararında "...parselde yapılacak uygulamanın her aşamasında ağaçlara zarar vermemek koşulu ile yapılan teklif projelerinin 2863 sayılı yasa açısından sakınca bulunmadığı..." denildiğini buna karşın ağaçlara zarar verildiği belirtti. Raporda, kurula bilgi ve belge iletilmeden binaların yerlerinin değiştirildiğinin anlaşıldığı ifade edilerek alandaki inşai faaliyetlerin durdurulmasına; 2863 sayılı yasaya aykırı işlemler hususunda ilgililer hakkında yasal işlem yapılmasına karar verildi.