Yaşam Başka Yerde



Atlas Sanat Galerisi, Yıldız Doyran’ın resimlerini ağırlıyor. Resimlerini “Yaşam Başka Yerde” başlığı altında bir araya getiren sanatçı, modernizme dayalı postmodern bir anlayış sergiliyor.

Sanatçı bu sergisinde doğanın kendi içerisinde barındırdığı sürekli işleyen bir sisteme karşı insanın varoluş çelişkilerini sorguluyor. Düşünebilen canlılar olarak üzerinde en çok durduğumuz yaşam-ölüm gibi karşıt kavramları biraz da bizim algıladığımız anlamlarından arındırarak büyük bir dönüşümün temel ilkelerine indirgiyor. Bu yüzden yapıtlarındaki dönüşümü bu olguların gerçekleşmesi için yaşanan ritmik devinimi ve bunların arasındaki dengeyi başat öğe olarak kullanıyor.

Yıldız Doyran

1964'te Hopa'da doğdu. 1986'da Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-iş Bölümü'nden mezun oldu. 1996'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-iş Bölümü'ne araştırma görevlisi olarak atandı ve bir yıl sonra bu bölümde yüksek lisansını tamamladı. 2002'de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde sanatta yeterliğini bitirdi. 2003'te A.İ.B.Ü.Eğitim Fakültesi Resim-iş Bölümü'ne yardımcı doçent olarak atandı. 2006'da doçentlik ünvanını aldı. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan sanatçı yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda karma sergiye katıldı. Dokuz kişisel sergi açan Doyran, aynı zamanda beş ödül sahibi.