'Yaşamı Savunanlar Kazandı'



Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş.'nin yapmayı planladığı RES ile ilgili açılan davalarda yaşam hakkı savunucularının avukatlığını üstlenen Remzi Kazmaz, kararı değerlendirdi.

'RES bahane'

Birgün Gazetesi'nden Hüseyin Şimşek'in haberine göre, yaklaşık 20 gündür Geriş dağlarında mücadele ettiklerinin altını çizen avukat Kazmaz, mücadelelerinin bir yanını hukuksal sürecin, diğer yanını da halkın örgütlü çevre mücadelesinin oluşturduğunu söyledi.

RES'i yapmak isteyen firmanın 10 milyon metrekarelik alanı kamulaştırdığını, ancak sadece bir milyon metrekarelik alanı rüzgar tribünleri için kullanacağını söyleyen Kazmaz, "Biz de, 'Geri kalan 9 milyon metrekarelik alanı ne yapacaksınız?' diye soruyoruz. İşte bu nedenle, 'RES bahane, rant şahane' diyoruz" dedi.

Kaçkar dağlarında 15 yıldır durdurulması için sürdürdükleri Hidroelektrik Santrali (HES) çalışmalarının da Danıştay tarafından iptal edildiğini hatırlatan Kazmaz, tarihi ve kültürel varlıkların üzerine kurulmak istenen santrallere izin vermeyeceklerini söyledi.