Yaşamı Sorgulayan Resimler…



İnsan ve psikolojinin birbirinden ayrılamaz bir bütün olduğunu düşünen Nesteren Gazioğlu, gelirini "Türk Eğitim Vakfı"'na bağışlayacağı ikinci kişisel resim sergisi ile 15 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında Bir Kültür Sanat Merkezi'nde.

Yeditepe Üniversitesi'nde işletme yüksek lisansını sürdüren, Koç Üniversitesi psikoloji bölümü mezunu Nesteren Gazioğlu, resimlerinde yaşamın anlamını ve varoluş nedenimizi sorguluyor. Kompozisyonun resmin temelini oluşturduğunu düşünen Gazioğlu, çalışmalarında ünlü ressam Cezanne'ın ton yerine renkleri kullanması ve kompozisyon oluşturma şeklini örnek alıyor. Resimlerinde simetriye yer vermeyen genç sanatçı, gölgelendirmeyi renkleri doğrudan kullanarak yapıyor.

O anki psikolojik durumunu resimlerine yansıtmaya çalıştığını belirten Nesteren Gazioğlu, değişik boya sürüş teknikleri kullanarak renklerle oynamayı seviyor. İnsan yaşamında bütün sorunların çözümünün eğitimden geçtiğine inanan Gazioğlu, ikinci kişisel resim sergisinin gelirini, özel eğitim ve öğretim fırsatını gerektiği gibi bulamayan, üstün zekalı veya özel yetenekli öğrencileri seçerek, İngilizce öğrenim dili ile dünya standartlarında dört yıllık lise eğitimi veren TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi'ne bağışlayacak. 2001 yılında karakalem çalışmalarına ağırlık veren Nesteren Gazioğlu, 2003 Kasım ayından itibaren Temür Köran atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Nesteren Gazioğlu, karakalem eserlerini içeren ilk kişisel sergisinin ardından ( 2003) karakalem, yağlı boya ve akrilik eserlerden oluşan ikinci kişisel sergisiyle 15 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Bir Kültür Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Bir Kültür Sanat Merkezi
Valikonağı Caddesi Madalyon Sokak No: 9
Nişantaşı/İstanbul
Tel: 0212 291 28 71
Web: www.birsanat.com