‘Yaşamına Sahip Çık!..’



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 7 Mayıs’ta düzenlediği Küresel Isınma Kurultayı’na katılan uzmanların görüş, mesaj ve değerlendirmelerini bir kitapta topladı. Ücretsiz kitap, küresel ısınmanın Türkiye ve dünyadaki yansımaları, acilen alınması gereken önlemler açısından “rehber” niteliği taşıyor.

TGC’nin “Yaşamına sahip çık!..” çağrısı ile yurtdışında ve Türkiye’de çevreci yaklaşımıyla tanınan Tesco Kipa’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirdiği kurultaya yaklaşık 40 kurum ve kuruluş destek verdi. Küresel ısınma konusunda son derece kısıtlı olan kaynaklara bir yenisini eklemek için kurultaydaki açılış konuşmaları, panel, forum, plaket töreni, sonuç bildirgesi bölümlerinin deşifresinden oluşan bir kitap hazırlandı. Editörlüğünü TGC Küresel Isınma Kurultayı Koordinatörü Seda Poyraz, görsel tasarımını Süleyman Perol’ün yaptığı kitapta, toplumun tüm temsilcilerinin yorum ve analizleri bir araya getirildi.

Küresel Isınma Kurultayı kitabında; Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Muammer Güler, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İSO Başkanı Tanıl Küçük, TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Nihat Gökyiğit gibi isimlerin konu ile ilgili değerlendirmeleri yer alıyor.