"Yaşasın Mimari"nin Son Bölümü, Mimarlığın Geleceğine Bakıyor



Yaşasın Mimari dizisi, "Geleceğin Mimarlığı, Mimarlığın Geleceği" temalı 13. bölümüyle sona eriyor. İstanbul Serbest Mimarlar Derneği'nin NTV ile birlikte hazırladığı dizinin bu bölümünde, sosyal ve teknolojik gelişimlerin hayatımızı ve mimarlığımızı nasıl etkileyeceği, mimarlığın bu gelişime ne tür cevaplar vermekte olduğu, yine örnek yapılar üzerinden anlatılıyor.

Teknolojinin "doğaya kafa tutan" değil, "çevre duyarlı" yaklaşımları öne çıkaran bir anlayışla mimariye yansımasının önemine vurgu yapılan bölümde, yerel özelliklerin yenilikçi projelerde nasıl değerlendirilebileceği de ele alınıyor.

Kadri Atabaş ve Abdi Güzer'in danışmanlığını yaptığı bölümün konukları Ayşen Savaş, Hüseyin Kahvecioğlu, Gökhan Avcıoğlu ve İSMD Başkanı Doğan Hasol.

Ayrıca İSMD’nin, “Yaşasın Mimari” belgesel dizisinin on üç bölümlük setinin hazırlıklarını tamamladığı bildirildi. Aralık ayında dağıtıma girecek olan film setinin, mimarlık fakültelerinin, belediyelerin, bazı orta öğretim kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin arşivlerinde yerini alması planlanıyor.