YASED KOZA Projesi Başvuruları Yenibiris.com Üzerinden Yapılacak



Başvuruların Yenibiris.com üzerinden alındığı YASED KOZA Projesi, İstanbul’daki uluslararası firmaların kapılarını, hükümet tarafından açıklanan yeni teşvik sistemine göre belirlenmiş olan ve Türkiye’nin en az gelişmiş 4 bölgesindeki üniversitelerin öğrencileri için bir kez daha açıyor. İlki 2009 yılında gerçekleştirilen ve bu yıl da kapsamı genişletilerek bir kez daha hayata geçirilen proje kapsamında YASED Uluslararası Yatırımcılar Derneği üyesi şirketler, öğrencilere yazın staj yapma fırsatı sunuyor.

İlk yılında pilot bölge olarak seçilen GAP Bölgesi’nde başarıyla tamamlanan YASED KOZA Projesi, söz konusu bölgelerdeki üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı hedefliyor. Geçen yıla kıyasla bu yıl daha fazla öğrenciye ulaştırılması planlanan proje, uluslararası firmaların iş yapış sistemlerinin yerinde öğrenilmesine olanak sağlayarak öğrencilere vizyon ve deneyim kazandırmayı amaçlıyor. Öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak bölgesel gelişim konusunda öncülük edebilecek bireyler haline gelmelerine yardımcı olan YASED KOZA Projesi’nin bu yılki proje liderleri Nestle İnsan Kaynakları Direktörü Zuhal Çivi, PwC İnsan Kaynakları Müdürü Sibel Eren ve Türk Henkel İnsan Kaynakları Müdürü Derya Esin Kocamaz’dan oluşuyor.

Staj süresince öğrencilere maaş ödemesinin yapılacağı, yol ve konaklama masraflarının karşılanacağı projeye, T.C. vatandaşı olan, kapsam dahilindeki üniversitelerin 3’üncü ve 4’üncü sınıflarında okuyan, orta düzeyde İngilizce bilgisi ve öğrenmeye ilgisi bulunan herkes www.yenibiris.com/yased adresi üzerinden başvurabiliyor. Son başvuru tarihinin 15 Şubat 2010 olarak belirlendiği projeye katılan öğrenciler, temmuz ayında 30 veya 45 günlük stajlar yaparak kişisel gelişim, liderlik ve girişimcilik eğitimleri alıyor.

Söz konusu eğitim programlarında ise öğrencilerin hem staj sürecini hem de kendi yaşamlarını daha verimli hale getirebilmeleri için Türkiye’nin önde gelen eğitimcileri tarafından çeşitli sunumlar gerçekleştiriliyor.