‘Yatağan Soma Olmayacak'



Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Muğla Milas'taki Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralları’nınn özelleştirme kararı Resmi Gazete'de yayımlanmasanın ardından Maden-İş ve Tes-İş Sendikaları ortak basın açıklaması yaparak, tepkilerini dile getirdi. Milas ilçesindeki Tes- İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, "Bizi kağıt üzerinde satabilir, bu kapıdan girebilirler. Ama bu baca bizsiz tütmez. Asıl mücadelemiz şimdi başlıyor" dedi. Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Başkanı Süleyman Girgin de, özelleştirmelerin Milas ve Yatağan'da duvara toslayacağını söyledi.

Maden-İş ve Tes-İş Sendikası üyeleri, Yeniköy Termik Santralı önünde toplanıp, izleyecekleri yol hakkında açıklama yaptı. İşçilere seslenen Maden İş Sendikası Başkanı Süleyman Girgin, "Önümüzdeki süreçte Yeniköy ve Kemerköy'de santral ile madenleri dolaşacağız. Ondan sonra siyasi iktidara ve alıcı firmalara bir kez daha kararımızı bildireceğiz. Bu andan itibaren gerek Kemerköy'de, gerek Yeniköy'de ve kömürde bu işyerlerinin giriş çıkışları ve kontrol sizlerin elinde olacak. Alıcı firmalara ve iktidara sesleniyoruz. Bizler bu işyerlerinde vatan nöbetine devam ediyoruz" dedi.

‘Bu baca bizsiz tütmez’

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik de "Bugün çadır direnişimizin 346. günü. 13 Haziran'da, kefenleri giyerek yollara düştük ve dedik ki 'ölmek var dönmek yok.' Bunlar bizi kağıt üzerinde satabilir, bu kapıdan girebilirler. Ama bu baca bizsiz tütmez. Asıl mücadelemiz şimdi başlıyor. Asıl kavgamız şimdi başlıyor" dedi.

Konuşmalar sırasında işçiler sık sık 'Yatağan Soma olmayacak', 'Birlik mücadele zafer', 'Zafer direnen emekçinin olacak' ve 'Asla teslim olmayacağız' sloganları attılar.

Satış ihalesi 18 Nisan’da yapılmış ve ihale 2 milyar 671 milyon ABD doları veren IC İçtaş Enerji kazanmıştı. ÖYK kararıyla Yatağan termik santralı ile maden sahalarının 1 milyar 91 milyon ABD dolara Elsan Elektrik A.Ş.'ye satışı onaylandı.