Küre Dağları’nın Korunması İçin Kredi

Küresel Çevre Fonu’nun, Küre Dağları’nın korunması için ayırdığı 2 milyon dolarlık hibe krediyi onayladığı bildirildi. Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nca, Avrupa’da tehdit altında bulunan vekorunması gereken “9 sıcak noktadan biri” olarak ilan edilen Küre Dağları Milli Parkı, Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından onaylanan 2 milyon dolarlık kredi ile koruma altına alınacak. Kastamonu Çevre ve Orman İl Müdürü Yaşar Polat, GEF tarafından onaylanan 2 milyon dolarlık hibe kredi ile Küre Dağları’nın korunmasına yönelik projenin en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.

“Biyolojik Çeşitlilik ve Doğal Kaynak Yöntemi” olarak adlandırılan projenin Küre Dağları için son derece önemli olduğunu vurgulayan Polat, “Küre Dağları Milli Parkı’nda bundan sonraki çalışmalar uluslararası düzeyde, planlı bir şekilde yapılacaktır. Kurulacak her türlü tesis, dünya standartlarında olacak. Proje ile bölgedeki köylüler istihdam edilip, milli park ve doğa turizmine yönelik faaliyetlerde çalıştırılacak” dedi.

Polat, krediyi sağlayan GEF’in, BM Kalkınma Programı (UNDP), BM Çevre Programı (UNEP) ve Dünya Bankası tarafından yönetilen, ortak birçevre programı olduğunu kaydetti.