Yatırım için En Uygun Zaman



Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) seçimlerine ilişkin soru üzerine “Medya bizden önde gidiyor. Medyada yazılanları okuyoruz, kimin seçileceğini biz de tahmin etmeye çalışıyoruz” dedi.

Hamdi Akın, krizde ekonomiyi canlı tutmak için önce arzı körüklemek, sonra o arzın kendi talebini yaratmasını beklemek gerektiğini belirterek, “Onun için eskisinden daha hızlı yatırım yapılmasını isteyen ve bunu uygulamaya çalışan bir iş adamıyım” dedi.

8. Yönetim Zirvesi’nin “Kriz Ortamında Başarılı İş Yapma Modelleri” konulu oturumunda konuşan Akın, TAV’ı kurarken bu sektörde tek olduklarını ve bu nedenle sektörde liderliklerinin kolay gerçekleştiğini, ilk yola çıkmanın avantajını yaşadıklarını söyledi.

Sektörde lider olmak için dünya liderleri ile ortaklıklar yapmak gerektiğine de işaret eden Akın, “Sektörün en büyüklerinden olmak istiyorsanız dünyanın en büyüklerinden birini yanınıza partner olarak alacaksınız” dedi. Hamdi Akın, ülke bazında da krizde ne yapılabilir konusunun, geçtiğimiz dönemde çokça konuşulduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Talebi mi, arzı mı yaratmak lazım, denildi. Hep bu konuşuldu. TOBB talebi hızlandırmak için bir program yaptı, sonra eleştirildi. Bence, önce arzı yaratıp sonra talebi yaratmak şeklindedir. Onun için ben eskisinden daha hızla yatırım yapılmasını isteyen ve bunu uygulamaya çalışan bir iş adamıyım. Konut sektörü buna örnek.”