Yaylalardaki Yapılaşmaya Denetim

Giresun Valiliği, köy ve yaylalarda ruhsatsız binaların yapımına izin vermeyecek. Kaymakam ve muhtarları uyaran valilik, uyarılara uymayan kişilerin çeşitli cezalar çarptırılacağını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Giresun Valiliği, yaylalarlarda ve köylerde yaygınlaşan yasıdışı düzensiz yapılaşmanın büyük tahribata neden olduğunu bildirdi. Vatandaşları uyaran Giresun Valiliği, resmi ya da yarı resmi binaların da kurallara uygun yapılması gerektiğini bildirdi. Yayla ve köylerde yapılacak tüm inşatların her aşamasında kontrol ve denetlenmesi gerektiğini bildiren valilik, bu görevi kaymakamlıkların, muhtarların ve ihtiyar heyetlerinin sorumluluğunda olduğunu hatırlattı.

Muhtar ve ihtiyar heyetlerinin sorumluluk alanlarındaki kaçak yapılaşmayı durdurma yetkisine sahip olduğu vurgulanan açıklamada, aksi takdirde bu kişi ve heyetin çeşitli cezalara çarptırılacağı açıklandı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki birçok yaylada olduğu gibi Giresun’un Kümbet, Bektaş Yaylaları ile Sisdağı’nda yüzlerce kaçak ve çirkin bina yapıldı. Hazine arazisini kazık ve tel ile çeviren köylüler, bir süre sonra bu alana bina yapıyor.

Giresun’daki kaçak yapılaşmayı haber alan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, “Kaçak binalar babamın da olsa yıkın” emrini vermişti. Bakan Pepe, Karadeniz Bölgesi’ndeki valilileri kaçak yapılaşmaya karşı uyarmıştı.