Yaz Ortasında Boğulduk



Akay Kavşağı, Gazi Üniversitesi Alt geçiti ve Eskişehir yolundaki altgeçitlerde sıkıntı yaşanırken, adilye alt geçidinde bir otomobil suya gömüldü.

ASKİ çok sayıda ekiple çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Havaalanı Yolu Pursaklar girişinde bir duvar çökerken, ASKİ yetkilileri aşırı yağışların olduğu dönemlerde bile 3-4 günde yağması gereken yağmurun yarım saatte yağdığı bilgisini aldıklarını ifade etti.

Ankara’da, 35 dakikada metrekareye yedi kilogram yağış düştüğü bildirilirken, bu rakamın 1975-2008 yılları arasında metrekareye düşen yağış ortalamasının çok üstünde olduğu ifade edildi.

Aşırı yağış çaresiz bıraktı

Haziran ayı Türkiye yağış ortalaması 32 kilogramken bu rakamın dörtte biri yalnızca yarım saatte yağması yetkilileri şaşırttı. Yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı. Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yetkilileri, yağış nedeniyle kentin bazı yerlerinde cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri nedeniyle mahsur kalan araçların çekici yardımıyla kurtarıldığını, Kızılay, Sıhhiye, Bahçelievler ve Beşevler’de ise bazı iş yerlerini su bastığını bildirdi.

Öte yandan önceki gece Çubuk’ta etkili olan sağanak sel ve su baskınlarına yol açtı. Şiddetli yağış sonrası Yavuz Selim Mahallesi’nde taşan dere, maddi hasara neden oldu. Yavuz Selim Mahallesi’ndeki derenin taşması sonucu 10’dan fazla ev ve bahçe su altında kaldı, yollarda çöküntüler meydana geldi.