Yedi Yıldızlı Alışveriş Merkezi Panora Açıldı

Or-An'da eski TBMM lojmanlarının bulunduğu yerde, 180 bin metrekare alanda inşa edilen ve 150 milyon dolara malolan Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi açıldı. Açılışa, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Başkanı Sinan Aygün, çok sayıda oda başkanı, işadamı ve davetliler katıldı.

Modern yapılaşma yakalandı
Panora Proje Koordinatörü Salih Bezci, açılış öncesinde yaptığı konuşmada, alışveriş merkeziyle ilgili bilgi verdi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yurt dışına çıktıkları zaman çok güzel alışveriş merkezleri gördüklerini, şimdi Ankara'da onların çok daha güzellerinin yapıldığını söyledi. Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 5 yıl önce 2 bin 500 dolar olduğunu, bugün 6 bin dolara yaklaştığını ifade eden Çağlayan, önümüzdeki dönemde bu rakamın 7 bin dolara yükselmesini hedeflediklerini bildirdi. Bu tür merkezlerin açılmasının Türkiye'nin ekonomik gelişmesinin göstergesi olduğunu ifade eden Çağlayan, Ankara'nın da modern yapılaşma yolunda ilerlediğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de konuşmasında, dünyanın her yerinde başkentlerin, bulundukları ülkenin prestiji olduğuna dikkati çekerek, böyle bir alışveriş ve yaşam merkezini Ankara'ya kazandıranları tebrik ettiğini kaydetti. Ankara'nın cumhuriyete yakışır bir başkent olduğunu dile getiren Çiçek, "Berlin'de Londra'da ne varsa Ankara'da da var. Ankara, bu merkezin açılmasıyla önemli bir eseri daha kazanmış oluyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. Açılıştan sonra, ATO Başkanı Sinan Aygün ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Panora Alışveriş Merkezinde bulunan iki tekerlekli "ginger" adlı araçlara binerek bir süre koridorda yarıştılar.

Beş futbol sahası büyüklüğünde
Merkez Müteahhitlik Turizm ve İşletmecilik A.Ş'nin inşaatını yaptığı alışveriş merkezi 150 milyon dolara mal oldu. 180 bin metrekare inşaat alanına sahip Panora, beş futbol sahası büyüklüğünde yeşil alanı, "kristal küre"yi andıran cam kubbesi, içinde köpekbalıklarının yüzdüğü dev akvaryumlarının yanı sıra eğlence ve spor merkezleri, restoran ve kafeleri ile Başkentlilerin diledikleri gibi vakit geçirebilecekleri yeni bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor. Panora'da, aralarında, Ankara ve Türkiye ile ilk kez tanışacak yabancı markaların da bulunduğu toplam 180 mağaza yer alıyor.