YEM Yayın’dan Yılbaşına Özel Hediye Seçenekleri



Mimarlık, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri ürünleri tasarımı ve sanat alanlarında eşsiz eserler hazırlayan YEM Yayın, yılbaşında kurumsal ve kişisel hediye ihtiyaçlarınız için size pek çok seçenek sunuyor. Yılbaşı hediyesi olarak seçtiğiniz kitaplar, sevdiklerinizin hem keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak hem de ilgilendikleri alanda daha çok bilgi sahibi olmalarını sağlayacak.

Osmanlı Mimarisi

Osmanlı mimarlığı ve kent çevresi üzerine bugüne kadar yapılmış en kapsamlı çalışma. Türkiye’nin önde gelen mimarlık ve sanat tarihçisi Prof. Doğan Kuban’ın yarım yüzyıllık birikimini arkasına alarak yazdığı ve ünlü mimar-fotoğraf sanatçısı Cemal Emden’in renkli fotoğraflarıyla katkıda bulunduğu bu devasa yapıtta, özgün kaynaklardan alınıp gözden geçirilmiş 1.000'e yakın çizim ve gravür yer alıyor.

Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi

250’ye yakın araştırmacının katkısıyla hazırlanan ve Türkçe’de bu kapsamda yapılmış ilk özgün çalışma olan üç ciltlik ansiklopedide, dünya genelinde mimarlıktan resme, minyatürden heykele, grafik tasarımdan sahne tasarımına kadar birçok sanat dalıyla ilgili ayrıntılı ve güncel bilgilere yer veriliyor.

Mini Sanat Kitabı

Ortaçağ’dan Modern’e farklı dönemlerde, apayrı tarz ve anlayışlarda yapıtlar vermiş 500 büyük ressam ve heykeltıraşın yaşamı ve sanatıyla ilgili pratik ve eğlenceli bilgiler içeren, renkli ve kuşe baskılı bir sanat sözlüğü.

Çocuklar İçin Sanat Kitabı

7- 14 yaş arası çocukları farklı türde sanat yapıtlarıyla tanıştırarak, onların sanatı algılama ve yorumlama becerisini geliştirmeyi hedefleyen, bugüne kadar pek çok dile çevrilmiş temel bir başvuru kaynağı.

Sinan’ın İstanbul’u

Kimisi için Mimar Sinan’ın İstanbul’daki mimarlığını inceleyen bir monografi. Kimisi için de İstanbul’u Sinan’ın yapıları üzerinden tanıtan ve Tarihi Yarımada’dan itibaren kentin altı farklı bölgesine açılan bir gezi rehberi.

Sadullah Paşa ve Yalısı “Bir Yapı Bir Yaşam”

Sadullah Paşa Yalısı, Boğaziçi’nin restore edilerek özgün mimarisi korunabilmiş birkaç yalısından biri. Özgün fotoğraflarıyla bir görsel belge niteliği taşıyan bu monografi, yalının yanı sıra, Abdülhamit’in tahta geçmesiyle mevki ve itibar kaybeden bir Osmanlı bürokratı ile eşinin hazin öyküsüne ışık tutuyor.

Anadolu Antik Tiyatroları

Yaşar Yılmaz gezdi, gördü ve yazdı. Anadolu ve Trakya’daki 115 antik kent ve 119 tiyatronun fotoğraflı ve çizimli tarihçesini okurken, Antik Çağ ustalarının mühendislik dehasına ve dönemin tiyatro anlayışına hayranlık duyacak ve bu kültürel hazinenin yüz yıldır yağmalanışı karşısındaki tepkisizliğe hayret edeceksiniz.

Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 Şey

Mimarlık ve tasarım öğrencilerinin elinden düşüremeyeceği, mimarların ise merak edip sayfalarını karıştırmaktan geri duramayacağı, öğretici olduğu kadar eğlenceli bir kitap.

Bahçenizin Ustası Olun

Bahçesini kendi zevkine göre yeniden tasarlamak, bahçe tasarımını kişisel bir uğraşa dönüştürmek isteyenler için pratik çözümler, planlama ve uygulama teknikleri, farklı türde proje örnekleri ve ayrıntılı çizimler içeren hacimli ve renkli bir el kitabı.

Safranbolu Evleri

Safranbolu, özgün mimari dokusunu yitirmeden varlığını sürdüren birkaç kentimizden biri. Bu rehber kitapta, dünyaca ünlü Safranbolu evlerinin oluşumu, tarihsel ve coğrafi koşullar, gündelik yaşamdan kesitler, mimari detaylar ve bezeme örnekleriyle birlikte anlatılıyor.

Kitaplar hakkında daha detaylı bilgi almak, kitapları incelemek için www.yemkitabevi.com adresi ziyaret edilebilir. Şube adresleri için tıklayınız