''Yeni Anlaşmalarla Aradaki Ticaret Hacmini Arttırmak İstiyoruz''



Foto: Merdan Carıyev (AA)

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan'ı kabul etti. Oğuzhan Köşk'ündeki kabulde Bakan Çağlayan'a Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu eşlik ederken, Türkmenistan Devlet Başkan Yardımcısı Hocamuhammet Muhammedov da hazır bulundu.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, kabuldeki konuşmasında, Saparmurat Türkmenbaşı'nın ''iki devlet bir millet'' sözünü anımsatarak, ilişkilerin bu doğrultuda gelişmeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ticaretin her sene artarak devam ettiğini belirten Berdimuhamedov, ekonomik ilişkilerin inşaat, tekstil ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda sürdüğünü bildirdi.

Türkmenistan'a yatırım için yeni Türk şirketlerinin geldiğini aktaran Berdimuhamedov, ziyaret kapsamında yapılacak hükümetlerarası ekonomik komisyon toplantısının başarılı geçeceğine inandığını dile getirdi.

Bakan Çağlayan da Türkmenistan'ın ekonomik ve demokratik açıdan kalkınmasında Berdimuhamedov'un büyük katkılarının olduğunu belirterek, 10. kez geldiği Türkmenistan'ı her gelişinde daha kalkınmış olarak gördüğünü söyledi.

Türkmenistan'ın Orta Asya'nın büyüyen ve gelişen ülkesi olarak dikkati çektiğini ifade eden Çağlayan, ''Türk şirketlerine gösterilen ilgiden çok memnunuz. Yeni anlaşmalarla aradaki ticaret hacmini daha da arttırmak istiyoruz'' dedi.

Kabul daha sonra basına kapalı olarak devam etti.