Yeni Binalarda Standartlara Uygunluk ve Denetim Şart



Gayrimenkul sektörünün son dönemdeki gelişmeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Uzun zamandır sektörde yaşanan durgunluk yeni gelişmelerle aşılacak. Sektörümüz ve ülkemiz için çok değerli olan bu adımlar, inşaat sektörüne yeniden ivme kazandırarak, yeni projelerimizin ve yatırımlarımızın önünü açacak” dedi.
    
“Kentsel dönüşüm Türkiye’yi baştan yaratacak”

Hamit Demir, sektörde genel olarak talebin artması, daha hızlı ve istikrarlı büyümesi için köklü bir değişimin yaşanması gerektiğine dikkat çekti ve kentsel dönüşümün bu anlamda önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Demir, “İnşaat sektörü yılın ilk yarısında beklenenin aksine küçülme yaşadı. Ancak kentsel dönüşümle birlikte, hem Türkiye’nin yeni bir yüz kazanacak olması hem de depreme dayanıksız, güvenlikten yoksun yapıların bir an önce yıkılarak modern konutlara dönüşecek olması çok önemli bir gelişme. Vatandaşlarımızın gerçekten yaşanabilir binalarda, nitelikli yaşam alanlarına sahip olmaları bizleri de çok mutlu ediyor. Fakat bu süreç içinde gerçekleştirilecek yeniden yapılanmada sadece kar amacı güdülmesi, kentsel dönüşümün amacı ve mantığı ile örtüşmeyecektir.  Bunu engellemek için de sıkı bir kontrol ve denetim mekanizmasının kurulması, yapılan binaların standartlara uygunluğunun sağlanması büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşüm projesine Türk inşaat sektörünün hazır olduğuna inandığını söyleyen Hamit Demir, Demir İnşaat olarak sektördeki 28 yıllık deneyimlerine dayanarak bu projede üzerlerine düşeni rahatlıkla yerine getirebileceklerini belirtti. Kentsel dönüşüm kapsamında evleri yeniden inşa edilecek konut sahiplerini de firma seçiminde dikkatli olmaları konusunda uyaran Demir, inşaat şirketinin sektör geçmişi, referansları, standartları ve mali gücünün iyi incelenmesi gerektiğini vurguladı.