Yeni Bir Karayolları Arazisi Çıktı



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Mecidiyeköy’de halen Büyük Mükellefler Vergi Dairesi olarak hizmet veren Ali Sami Yen Stadı’na komşu eski likör fabrikasının TOKİ’ye devredileceğini söyledi.

Galatasaray’ın kullandığı, mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ait olan 34 bin 640 metrekare alanlı Ali Sami Yen Stadyumu ile 23 bin 171 metrekare alanlı eski likör fabrikası arazisinin birleştirilmesi durumunda ortaya 57 bin 811 metrekare alanlı büyük bir değer çıkacağına dikkat çeken Erdoğan, “Bu konuda Maliye Bakanlığı ile ön anlaşmayı yaptık. Buna göre Maliye Bakanlığı’na Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın portföyünde bulunan ve 3 yıldır satışta olan Ataköy’deki otomasyon merkezini vereceğiz. Büyük mükellefler vergi dairesi olarak burası kullanılacak. Ayrıca Maliye Bakanlığı’na otomasyon merkezinin muhammen bedelinin üzerine rayiç bedel kadar da ödeme yapacağız. Mecidiyeköy’ün merkezindeki bu alanı iyi bir bedel oluşursa satacağız. Yok istediğimiz rakam gelmezse bu kez hasılat paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkartacağız” diye konuştu.

Eski likör fabrikası ve Ali Sami Yen arsasında imar plan tadilatı gerçekleştireceklerini belirten Bayraktar, “Buraya kongre, ofis, alışveriş ve kültür merkez imarı vereceğiz. Ayrıca projenin altında İstanbul’un en büyük kapalı otoparklarından birisi yer alacak. Projenin etrafında trafik yoğunlaşmasına izin vermemeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Seyrantepe ihalesi Mayıs’ta
Seyrantepe’ye stadyum için de Mayıs ayında ihaleye çıkacaklarını ifade eden Erdoğan Bayraktar, “Buraya Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en lüks stadyumunu inşa edeceğiz. Öyle bir stadyum yapacağız ki tüm Avrupa’da bu proje konuşulacak. Bu konuda uzman olan arkadaşlarımızı Avrupa’ya gönderdik. Tüm kulüplerin projelerini incelediler. Bizim daha önce hazırlattığımız projelerde değişiklikler yapacağız. Seyrantepe’deki inşa edeceğimiz projede her türlü spor aktiviteleri gerçekleştirilebilecek” dedi.İhaleye Mayıs ayı ortalarında çakacaklarını belirten Bayraktar projenin maliyetinin en az 100 milyon euro civarında olacağını sözlerine ekledi.