Yeni EIC Başkanı Duccio Astaldi



Bu yıl 60. kuruluş yıldönümünü kutlayan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), uluslararası taahhüt sektörünün önde gelen temsilcilerini İstanbul'da ağırladı. TMB'nin 2002 yılından bu yana üyesi olduğu Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği'nin (EIC) Genel Kurul toplantısı, 2004 yılının ardından ikinci kez Türkiye'de gerçekleştirildi.
Türkiye'nin yanı sıra Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan ve İngiltere'nin aralarında bulunduğu 15 ülkenin müteahhitleri uluslararası taahhüt sektörünü ele aldı.
    
Genel kurulda, 2012-2014 dönemi için İtalyan Condotte d'Acqua firmasından Duccio Astaldi yeni EIC Başkanı olarak seçildi. 2010 yılından bu yana EIC Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüten TMB Başkanı Emin Sazak da yeni dönem yönetim kuruluna tekrar seçildi.
    
Açıklamada görüşlerine yer verilen Duccio Astaldi, İstanbul'da yeni dönem EIC Başkanı seçilmekten onur duyduğunu belirterek, ''Yeni dönemde Ortadoğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere uluslararası pazarlarda Türk ve Avrupalı müteahhitlik firmaları arasındaki mevcut işbirliğini geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz'' dedi. 

TMB Başkanı Emin Sazak da başta Libya olmak üzere Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarlarının Türk müteahhitlik firmaları açısından önemine işaret ederek, Türk firmalarının Libya'daki faaliyetlerine başlamak için hazır olduklarını, gerekli görüşmelerin iki ülke makamları arasında yürütüldüğünü ve yeniden mobilizasyonun biraz daha zaman alacağını öngördüklerini ifade etti. Sazak, büyük potansiyel arz eden söz konusu pazarlarda EIC üyesi müteahhitlik firmaları ile mevcut işbirliğinin geliştirilmesinin önemli olduğunu kaydetti.