Yeni Nesil için Yenilikçi Oyun Alanları



Çocuk gelişim uzmanları tarafından iletişim çağında multimedya araçlarıyla iç içe büyüyen çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimi için önemli bir fırsat alanı olarak görülen çocuk oyun alanlarının özellikle de kent yaşamındaki değeri giderek artıyor. Ürün tasarımı, proje yönetimi ve ürün geliştirme konularında tasarım ve danışmanlık hizmeti veren Arman Tasarım, çocukların kendilerini özgürce ifade ettikleri oyun alanlarının daha çok deneyim yaşatan, eğlendiren, aynı zamanda sağlıklı ve etkileşimli oyun tasarımları ile kurgulanan bir yapıda olması gerektiği bilinciyle Türkiye’nin önde gelen oyun parkı firmaları için yeni nesil oyun birimleri tasarlıyor.

Arman Tasarım’ın yenilikçi tasarım yaklaşımı Ufo Shake ve Moleculer Playground oyun birimleri Doaparktarafından üretiliyor. Flow Slide ve Su Parklarını ise Polin üretiyor.

Moleculer Playground ile esnek oyun alanları

Moleküllerin oluşturduğu madde kurgusunu çocuk oyun alanlarında yeniden canlandıran Moleculer Playground, temelde molekülü temsil eden geometrik birimlerin birbirlerine eklenmesiyle oluşuyor. Birimler, 15 derecelik eklemelerle sınırlandırılmış olmasına rağmen oldukça esnek bir oyun alanı kurgusu yaratma olanağı sunuyor.

Moleculer Playground ile her park alanı kendi geometri ve deneyim kompozisyonunu oluşturma şansına sahip olurken, kurgusunun değiştirilmesi ve farklı oyun birimlerinin eklenmesi ile çocuklar için yeni bir deneyim fırsatı meydana getirilmiş oluyor.

Moleculer Playground ile her park alanı kendi geometri ve deneyim komposizyonunu oluşturma şansına sahip oluyor; bu da her çocuk için yeni bir deneyim fırsatı anlamına geliyor. Moleculer Playground kurulduktan sonra zaman içinde kurgusunun değiştirilebilmesi ve farklı oyun birimleri eklenerek genişletilebilmesi konusunda da esneklik sunuyor.

Ufo Shake ile sallan, öğren ve eğlenceyi paylaş

Oyun parklarının çocuklar için daha sağlıklı ve eğlenceli alanlara dönüştürülmesi amacıyla geliştirilen diğer bir tasarım da Ufo Shake. Her yöne esneyebilen bir yay üzerinde çocukların oturabileceği 360 derece dönen ‘Ufo’ görünümlü platformdan oluşan Ufo Shake, çocukların birlikte eğlenmeleri için titizlikle çalışılmış neşeli bir ürün. Ufo Shake’te eğlence, çocuk sayısı ile doğru orantılı… Çocuk sayısı ne kadar artarsa eğlence o kadar fazla oluyor. Ufo Shake’e binen çocuklar, Ufo’nun dengesini değiştirerek her yöne sallanmasını sağlıyorlar.

Fiziksel gelişim ve ortak etkileşim alanında çocuk gelişimine oldukça yararlı bir tasarım olan Ufo Shake aynı zamanda denge gelişimi için de iyi bir deneyim. Ürün aynı zamanda kendi ekseni etrafında sürekli olarak dönebiliyor. Çocukların bir arada yarattıkları ivme ile harekete geçen ürün grup halinde denge noktasını değiştirdiklerinde dönüşe bir salınım ekliyor.

Flow Slide ile kaydıraklara yeni yorum

Organik geometriye sahip ürünlerden biri olan Flow Slide ise sıradan kaydıraklara yepyeni bir yorum getiriyor. Kayma eylemindeki akıcılığın gözlemlenerek oluşturulduğu kıvrak iniş hattı ve taşıyıcı birimlerinde de aynı akıcılığın kullanılması Flow Slide’ı ayrıştıran özelliklerden bazıları. Kompozit malzemelerle üretilen oyun birimi, üretim yönteminin sunduğu form özgürlüğünü kullanarak tasarlanmış. Aynı zamanda malzemenin parlak yüzeyi akıcı formun özelliklerini yansıtıyor.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu