Yeni Plan Silivri'nin Değerini Katladı



İstanbul'un anayasası olarak kabul edilen 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'na göre Silivri, İstanbul'un gelecekte en hızlı gelişme gösterecek ilçesi olacak. Plana göre daha önce Çorlu'da inşa edilmesi düşünülen İstanbul'un üçüncü havalimanı, arazi uygunluğu sebebiyle Silivri'ye yapılacak. Planda Silivri'ye 4'ü devlet ve ikisi vakıf olmak üzere 6 üniversite, lojistik merkezi ve iki büyük sağlık merkezi yapılması düşünülüyor. Plana göre 4 milyon nüfusa ulaşacağı tahmin edilen Silivri'ye metro ve yeni ulaşım hatları yapılacak.

İstanbul'un 67 kilometre batısında, D-100 karayolu üzerinde bulunan bir sahil ilçesi olan Silivri, yaklaşık 35 kilometre sahil şeridine sahip. Son belediye düzenlemesiyle Büyükçavuşlu, Çanta, Değirmenköy, Gümüşyaka, Ortaköy, Kavaklı ve Selimpaşa beldelerinin bağlandığı Silivri'de 27 köy ve 22 mahalle bulunuyor. Yüzölçümü bakımından İstanbul'un en büyük 2. ilçesi olan Silivri, 105 bin nüfusu ile Adalar, Şile ve Çatalca'dan sonra en az nüfusa sahip 4. ilçe konumunda. Ancak İstanbul'un yazlığı durumundaki ilçe, yerleşik nüfusu 105 bin olmasına karşın yaz mevsiminde daha çok sayıda insanın yaşadığı bir yer haline geliyor. Planlı bir yapılaşması olan Silivri'nin en önemli sorunu yeni düzenleme ile bağlanan 7 beldenin altyapı, çevre ve ulaşım problemleri. Beldelerin Silivri'ye bağlı birer mahalle haline gelmesi, buraların merkez ile ulaşımının sağlanması zorunluluğunu beraberinde getirdi.

AK Parti - Hüseyin Turan / Turan'ın icraatları elini güçlendiriyor

Silivri'de AK Parti, mevcut başkan Hüseyin Turan'la yola devam kararı aldı. 1967 doğumlu Turan, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu. Çalışma hayatına inşaat mühendisi olarak uzun yıllar Silivri'de devam eden Hüseyin Turan, bölgede pek çok tesisin yapımına katıldı. İstanbul'un yeni planının ilçede yaşanılan işsizliği çözeceğine inanan Turan, havaalanı ve üniversite projelerinin ilkokul mezunundan üniversite mezununa kadar 30 bin insana istihdam sağlayacağını belirtiyor. Turan, "Türkiye'nin en büyük havalimanı Silivri'ye geliyor. Silivri'ye üniversiteler geliyor. Metro, metrobüs Silivri'ye gelecek. Silivri'de havalimanı konuşuluyor, teknopark gelişme alanları konuşuluyor. Türkiye'deki en büyük teknoparklardan biri Gebze'de, ikincisi de Silivri'de kurulacak." diyor.

CHP - Özcan Işıklar / Katılımcı ve saydam belediye sözü

CHP'nin adayı tarihçi Özcan Işıklar. Eski başkan Selami Değirmenci'nin yardımcısı olan Özcan Işıklar 1960 İstanbul doğumlu ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu. Silivri Belediye Meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Işıklar, seçildiği takdirde belediyeyi katılımcı ve saydam bir anlayışla yönetme sözü veriyor. Işıklar projelerini şöyle sıralıyor: "Sürekli yardımlaşmayı sağlayacak gıda bankacılığı sistemi kuracağız. iş ve istihdam sorununun çözümü için kariyer ve istihdam ofisi açacağız. Gençlere standardı yüksek iş imkânları sağlamak için Silivri enstitüsü kuracağız."

DSP - Nursafa Pandar / Dün MHP'deydi bugün DSP'de

2000 yılında MHP'ye giren ve genel sekreter yapılan emekli Tuğgeneral Nursafa Pandar, bugün DSP'den Silivri belediye başkan adayı oldu. 1963 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Pandar, Askerî Yargıtay'da başsavcılık ve başkanlık görevlerinde bulundu. Pandar yapmak istediklerini şu şekilde sıralıyor: "Silivri'ye bir yat limanı kazandırarak, turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. Yerleşim yerleriyle organize sanayinin birbirinden ayrılması gerekiyor. Ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları da planlarımız içerisinde yer alıyor."

MHP - Afşin Düğencioğlu / Sosyal belediyeciliği öne çıkaracağız

MHP adayı Afşin Düğencioğlu, adayların en genci. 1975 doğumlu Düğencioğlu, Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. 2002'den bu yana Silivri Devlet Hastanesi'nde diş hekimi olarak görev yapan Düğencioğlu, Silivri'nin E-5 ile sahil arasında sıkıştırılmış bir şehir olmasını en önemli sorun olarak görüyor: "Halkla temas kurarak sorunlara akılcı ve uzun vadede yararlı olacak çözümleri hayata geçirmek istiyorum."