''Yeni Yapılacak Havalimanı, Bölgeye Çok Önemli Bir Can Katacaktır''



Fotoğraf: İbrahim Yozoğlu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, ulaştırmanın Mersin için çok daha önemli olduğunu vurgulayarak, yeni yapılacak havalimanının, bölgeye önemli bir can katacağını söyledi.

Vardan, Genel İdare Kurulu Toplantısı için geldiği Mersin'de, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Mersin'in, Türkiye'nin en önemli kentlerinden birisi olduğuna değinerek, kentte, son günlerde iyi gelişmelerin yaşandığını bildirdi.

Vardan, ''Mersin'i, Güneydoğu Anadolu'nun, Avrupa'ya, dünyaya açılan kapısı olarak görüyoruz. Buralara en yakın liman Mersin Limanı'dır. Bu nedenle en önemli mal ihracatı ve ithalatı buradan gerçekleştiriliyor. Rakamlar da zaten bunu gösteriyor. Biz her iki ayda, bir ilimizde Genel İdare Kurulu toplantıları yapmaktayız. Bu toplantılardan birisini de bugün burada başlatacağız. Bu toplantılarımıza, 32 şubemizden başkanlarımız, başkan yardımcılarımız, ilgili sektör kurulları başkanlarımız katılacaklar'' dedi.

Ulaştırma konusunun Mersin için çok önemli olduğunu vurgulayan Vardan,  yeni yapılacak hava limanının, bölgeye can katacağını belirtti. Türkiye'de yaklaşık 9 yılda yapılmış 13 bin kilometreyi bulan yolların birisi de Anamur tarafında yapıldığını ifade eden Vardan, “Bu yapılacak çalışmalar bölgenin canlanması açısından çok önemli. Burada Antalya ile ilgili coğrafi nedenlerden dolayı zorluklar vardı ancak, son zamanlarda bu da aşıldı. Bu gelişmeleri sevinerek takip ediyoruz. 13 bin kilometre yol 80 yıldır yapılan yolun iki katı kadar bir rakamı ifade ediyor ve bunu yapmak çok da kolay bir iş değil'' dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MÜSİAD'ın kuruluşundan bu zamana kadar katkılarını, çabalarını sadece ekonomik alanda değil toplumsal ve sosyal alanda ortaya koyduğu çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade etti. Güzeloğlu, ''2010 yılı sonu itibariyle vergi tahsilatında Türkiye'nin 6. büyük ekonomik kenti. 16 Milyar dolara yaklaşan dış ticareti, Türkiye'nin en önemli dış ticaret ve liman kenti Mersin'' diye konuştu.