Yenigün İnşaat Yeni Yönetim Binasında



1973 yılında kurulan Yenigün İnşaat, taahhüt alanında yurtiçinde ve yurtdışında yüksek teknik özellikli birçok önemli projeye imza atmış bir firma. Milli Savunma Bakanlığı NATO Enfrastrüktür Dairesi Başkanlığı ve Amerikan Ordusu Mühendislik Birimi (U.S. Corps of Engineers) için yapmış olduğu imalatlar, Moskova’da bulunan Gazprom binası, Yazgan Mimarlık ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen Rusya Omsk’da bulunan IKEA MEGA alışveriş merkezi, Polonya Gdynia’da bulunan deniz üssü gibi büyük ölçekli yapılar Yenigün İnşaat tarafından üstlenilmiş olan projelerden bazıları...



Firma, son dönemde Rusya’da düzenlenecek olan 2014 Soçi Olimpiyatları’nda, Olimpiyat Komitesi’nin konaklayacağı 1000 yataklı otel projesinin yapımını üstlenerek, olimpiyat kapsamında yapılan yatırımlarda ana yüklenici olan ilk Türk firması olarak ön plana çıkıyor.

Yenigün İnşaat başarılı çalışmalarını sürdürmek üzere, mimari, iç mekan, peyzaj tasarım ve uygulama projeleri Yazgan Tasarım Mimarlık tarafından gerçekleştirilen yeni yönetim binasında hizmete geçmiş bulunuyor.