Yenilenebilir Enerji Mercek Altında



Global Enerji Derneği (GED) tarafından düzenlenen ‘EIF 2010 Uluslararası Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Kongresi’ 21 - 22 Ekim 2010 tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Center’da gerçekleştirilecek.

T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle organize edilen Kongre’de, hem yenilenebilir enerji sektörünün güncel sorunları ve çözüm önerileri ele alınacak hem de enerji verimliliğine ilişkin son gelişmeler masaya yatırılacak.

Enerji sektöründe faaliyet gösteren şirket yöneticileri, CEO’lar, karar alıcılar, enerji sektörü liderleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, akademisyenler ve düzenleyici kuruluşların temsilcilerinin bir araya geleceği EIF’2010’a, yaklaşık 1500 profesyonelin katılması bekleniyor.

Ulusal ve uluslararası medya kuruluşları tarafından yakından takip edilecek olan Kongrenin, önemli katılımcılarının da etkisiyle, Dünya Enerji Koridorlarında yer alan Türkiye’nin ileriye yönelik gelişme sürecine önemli katkılar sağlaması hedefleniyor.

Açılış konuşmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prof. Dr. Hashim Bin Abdullah Yamani ve KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un yapacağı EIF’2010’da ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir açılış konuşması yapması bekleniyor.
 
Hollanda Ekonomi ve Ticaret Bakanlığının desteği ile Hollandalı şirketler ile Türk şirketlerini eşleştirme toplantısının yapılacağı Kongre’de, Enerji ve İklim Değişikliği Vakfı tarafından da ‘İklim Değişikliği Çalıştayı’ düzenlenecek.