Yenimahalle Oto Galerileri Konusunda İlk Adımını Attı



Yenimahalle oto galerileri konusunda ilk adımını attı İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i eleştirdiği oto galerileri konusunda Büyükşehir’in atmadığı adımı Yenimahalle Belediyesi kendi sınırları içinde atıyor. Yenimahalle’de sokak araları ve caddelerde dağınık halde bulunan oto galerileri, bir araya toplanıyor.

Yenimahalle Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan oto galerileri bir araya toplamak için çalışma başlattı. Yapılması planlanan Oto Galericileri Sitesi için, ATİSAN Sanayi Sitesi’nin arkasındaki Abdülhalik Renda Caddesi üzerinde bulunan 16 bin metrekarelik alan tahsis edilecek. Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, "Oto galerileri ile ilgili yapacağımız çalışmalardan kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Hem galericiler hem de vatandaşlarımızın yüzü gülecek" dedi.

Galericiler projeye dahil

Yapacakları çalışmaya galericileri de dahil ettiklerini anlatan Şenol Balaban, Oto Galericileri Sitesi için yapılan projenin galericiler tarafından da inceleneceğini söyledi. Bu tür projelerde vatandaşların fikirlerinin kendileri için yol gösterici olduğunu kaydeden Balaban, "Yapılacak olan bu ortak alanda, ticari yaşamlarını sürdürecek olanlar oto galericilerdir. Onların fikirleri de bizim için çok önemli. Bu projeyi onlara sunduk ve şimdi onların bu konudaki görüş ve değerlendirmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Görüşmeler sürüyor

Yenimahalle’yi daha düzenli bir ilçe haline getirmek üzere bu galeri sitesinin kendileri için önemli olduğuna değinen Balaban şöyle konuştu: "Yenimahalle’deki galerici arkadaşlarımızın buraya taşınmasını istiyoruz. Kendileriyle de görüşmeler sürüyor. Yenimahalle’de 50 esnaf var, geriye 30 tane boş dükkan kalıyor. İkinci el aracın satış noktası da burası olacak. Önümüzdeki yıl hayata geçirilecek olan bu proje, araba alım satımında büyük kolaylık sağlayacak."